Одлука за Украјину је већ донета

Ниво шефа државе - је изузетно висок ниво на којем свака реч вреди много. Реч шефа државе вреди много пута више него реч речена у медијима и још више од речи изговорене на улици или на друштвеној мрежи.
Председник Русије је 8. маја упутио честитку поводом Дана победе. Ова честитка заслужује да буде у потпуности преписана са званичног сајта: "Владимир Путин честитао је лидерима Азербејџана, Јерменије, Белорусије, Казахстана, Киргистана, Молдавије, Таџикистана, Туркменистана, Узбекистана, Абхазије, Јужне Осетије, као и грађанима Грузије и Украјине 71-ву годишњицу победе у Великом отаџбинском рату".
Пре свега, пада у очи чињеница да честитку шефа Русије нису добили шефови Украјине и Грузије, а народ Украјине и Грузије – је добио!

Доњецка Народна Република: Данас је друга година постојања наше Републике. Други рођендан


Наша мала држава је ојачала, стала на ноге, целом свету показала да је немогуће сломити је.

Показало се да имамо велике и јаке пријатеље, да су наши људи храбри и вредни, да се не плаше тешкоћа, спремни да стварају и граде своју, нашу државу.

Данашњи празнични марш на други рођендан Доњецке Народне Републике почеће у 11 сати.

"Дан победе у Русији - прослава совјетске носталгије"

"Мирор", огледало британске штампе: "Putin's female fighters parade in knee-high black boots and miniskirts that will shock." Фотографија: TASS / Barcroft Media
Дан победе је "кључни елемент националног идентитета" за Русију - по коментаторима стране штампе. Западни медији су посветили посебну пажњу руској прослави 9. маја. По њима, парада на Црвеном тргу је била упућена не само домаћој већ и међународној јавности, између осталог и у контексту сукоба са НАТО и руске операције у Сирији.
Портпарол Пентагона Питер Кук годишњицу победе није честитао никоме. На питање новинара о војној паради у Москви, Кук је одговорио: "Ништа посебно. Нисам гледао, али сам схватио да је то била представа великих размера." Међутим, западни медији се не слажу са формулацијом Вашингтона ("ништа посебно"). Уместо тога, указали су на неколико фактора које је "било немогуће не приметити."