Украјински рагуљи

Напомена преводиоца, Мирослава Младеновића
Рагу́љ, рогу́љ (мн. рагуљи́, рогуљи́, рогуљјо, жен. рагу́љиха, рогуљи́ха) — реч украјинског жаргона, у општој лексици - презриви надимак са значењем «примитивни човек, некултурни сељак». У украјинском уличном жаргону употребљава се за означавање сваког сеоског житеља.

Ускоро и на ћирилици: "Posljedice TTIP-a: Amerikanci će kupovati više hrvatskog vina, sira i ribe"


Ћирилизовано: Овако ће и Србима испирати мозак. С почетка, не обавезно преко медија у власништву ЦИА-них експозитура под командом генерала Петреуса, него "објективних" и "просрпских", овдашњих пандана ријечког "Новог листа". Али као што је и ред, прво "баштинике тисућљетне уљудбе" треба убедити у благодети ТТИП-а.

Нема везе што Обама признаде да је "ТТИП неопходан због заштите мегабанака": Obama: TTIP Necessary So As To Protect Megabanks From Prosecution | Zero Hedge.

Вашој пажњи препоручујемо и Novi Polis :: Агора :: Кошмар звани ТТИП.



Posljedice TTIP-a: Amerikanci će kupovati više hrvatskog vina, sira i ribe 


ZAGREB - Ako Europska unija i Sjedinjene Američke Države sklope sporazum o slobodnoj trgovini, Hrvatska bi na američko tržište mogla izvoziti više proizvoda poput lijekova, građevinskog materijala, strojeva, čamaca, oružja, dok bi se istovremeno povećao uvoz voća i orašastih plodova, ugljena, telekomunikacijske opreme, medicinskih instrumenata... 
 
Transatlantski trgovinski i investicijski sporazum (TTIP) otvorio bi nove mogućnosti za hrvatsku mliječnu industriju, proizvođače ribe i ribljih prerađevina i vinare. Poboljašala bi se i suradnja Hrvatske i SAD-a na području energetike, pogotovo preko LNG terminala na Krku. Koristi bi osjetili i neki drugi sektori, poput hrvatskog turizma, piše Novi list.

Ноћ музеја – без ћириличне рекламе?

БЕОГРАД – Занимљиве историјске приче, интригантне поставке савремене уметности, програми намењени најмлађима, све подељено у неколико тура, очекује посетиоце 13. „Ноћи музеја“ у Београду, која ће бити одржана 21. маја од 17 часова па до сат иза поноћи.

Директорка манифестације Ана Јовановић најавила је у изјави Танјугу 65 локација, колико је описано у билтену, уз још пет-шест о којима заинтересовани могу прочитати на сајту, са стотинак програма.

Израел са "Држ'те Саудијце" за 11.09. скреће пажњу са себе

"Све овe глупости и играрије са '28 страница' су трик за скретање пажње са стварних злочинаца", каже амерички друштвено политички психолог Волт Перето. Илустрација: A Jewish matryoshka

Израелска шпијунска служба Мосад покушава да затре своје трагове стварног починиоца терористичких напада извршених 11. септембра 2001. године тако што на сва звона удара извештај америчког Конгреса што указује на Саудијску Арабију - каже познати амерички социјално-политички психолог, аутор бројних радова из домена психопатологије.