Ламент Била Клинтона над Пољском и Мађарском

Срећна времена: Бил Клинтон у Приштини 2009. Извор: Kosovo hails ex-president Clinton, unveils his statue | Reuters

Бивши председник Сједињених Америчких Држава жали што Пољска и Мађарска хоће, како је рекао, "путиновску диктатуру".

Бивши председник је о двема бившим државама Источног блока говорио на предизборном скупу своје супруге Хилари у Њу Џерсију.

"Пољска и Мађарска - две земље које не би биле слободне без Сједињених Америчких Држава и дугог хладног рата - сада сматрају да је демократија превише проблематична."

Балканска клопка за Москву


У неким медијским извештајима изнета су предвиђања да Републици Српској предстоји крвави хаос. Основна сврха планираних немира је збацивање легитимног председника Милорада Додика, са седиштем у Бањалуци, престоници ентитета. Техника што ће се применити у Републици Српској је пројектована по украјинском моделу, употребљеном у Кијеву за уклањање бившег легитимног председника Виктора Јануковича. По плану, догађаји у Бањалуци треба да изазову домино ефекат. Председник Милорад Додик са својом независном политиком и блиским односима са Београдом и Москвом одавно је трн у оку истим оним глобалним факторима који су разорили Југославију и створили Косово. После уклањања Милорада Додика, земљом под називом Босна и Херцеговина владао би високи представник Европске уније у БиХ, католик аустријског порекла Валентин Ицко, а на Додиково место постављен некакав јацењук или сакашвили.