Доњецки чебуреци уништили украјинску лаж о глади у Доњецкој Народној Републици (ВИДЕО)


Напомена преводиоца, Мирослава Младеновића: Ако се иоле потрудите и без превода ћете разумети о чему се ради, али обратите пажњу на цене у радњи. Изражене су, наравно, у рубљама, а однос рубље према динару је угрубо 10 рубљи - 16,5 динара. После преко две године рата, јер се сматра да је рат почео две недеље после руског припајања Крима, 6. априла 2014. године, кад су проруски активисти заузели седишта обласне управе у Доњецку и тајне службе у Луганску, цене су им исте или мање него код нас, у Србији.

"Просто ме срамота колико нам добро иде"...ко ли ово рече? Сад је и мене срамота.

Ево неких цена:

Сукоб влашке магије и западног окултизма у српском парламенту!

Веровали или не, српски парламент постаје поприште сукоба магије!

 


Нек нам је Бог у помоћи!

Лав Гершман, бели маг, упозорава српску јавност да су у парламент ушле две екипе чаробњака. Једна екипа припада западној окултној традицији, док друга екипа практикује домаћу влашку магију.

Представници западне оклутне традиције су окупљени око Саше Радуловића. Aлександра Чабраја посланица покрета „Доста је било“ је врсни познавалац црне магије. Међутим ни њена колегиница Татјана Мацура ништа не заостаје у познавању окултних наука које практикује путем мапирања ума.

С друге стране традиционалну балканску магију упражњава политички аналитичар Ђорђе Вукадиновић. Као представник влашке мањине он је такође велики познавалац и влашке магије. Ђорђе у скупштину улази као посланик испред коалиције ДСС-Двери.

"Драга, оборила си бомбардер 'хенкел'!"

Љубов Виноградова у књизи "Ноћне вештице"  говори о неустрашивој борби совјетских жена пилота против фашизма и сексизма.


Капетан авијације Маша Долина, 587. пук тешких бомбардера, 1941. година

Жене које лете се боре, побеђују и падају, изрешетана мецима, спаљене, унакажене. Неке умиру најстрашнијом смрћу када искачу из запаљеног авиона без падобрана. Херојски, силовит и страшан свет борбених авиона у женској верзији. У књизи "Ноћне вештице" («Ночные ведьмы») историчарка из Москве Љубов Виноградова, у сарадњи са таквим ауторима као што су Ентони Бивор (Аntony Beevor), који је написао предговор за књигу, и Макс Хестингс (Max Hastings), на основу аутентичних докумената и директних доказа говори о великом подвигу совјетских жена пилота током Другог светског рата.

Виноградова пише тако како пишу жене, обраћајући пажњу на оно што утиче на душу, а што обично недостаје: о одвајању од породице, тешкоћама са избором одговарајуће одеће (у почетку су им давали мушку одећу, чак и доње рубље), сузама када су ошишали, подсмесима и узнемиравању од мушких пилота, по правилу припитих; проблему контрацептивних средстава (Виноградова описује сцену када су жене пилоти са завишћу разгледале кондоме одузете од непријатеља, који су тада били реткост) или шивењу рубља од падобрана оборених немачких падобранаца. Можете замислити како је то понижавало нацистичке пилоте. То да те је оборила жена, већ је срамота – сигурно су мислили у себи пилоти Луфтвафе - али да још доње рубље шију од твоје опреме ...