Сјајан мали разговор с творцем Шале ОС-а, Дејаном Петровићем

"Сјајан"? О, да. Колико често за нешто што долази из Србије чујете да је најбоље на свету? Дејан Петровић је одмеренијих речи за своју дистрибуцију ГНУ/Линукс оперативног система, али рецензенти и  корисници, нарочито ми из Србије и класе "Срби сви и свуда", сјајно се осећамо не само када с њим радимо него и када се спомене Шале ОС.


На Русију уперено 4000 крстарећих ракета

Слабе тачке америчког концепта "брзог глобалног удара"


Фото: Zuma/ ТАСС

У медијима се последњих пар година живо расправља на тему америчког концепта "Брзог глобалног удара". Речју, оживотворује се веома опасна идеја која угрожава глобалну безбедност и прети практично свакој земљи на свету. Таква идеја је изродила и тврдњу да је високо прецизно оружје, са свом својом разорном моћи, ефикасно колико и нуклеарно оружје, па би, према томе, његова примена бацила на колена сваког непријатеља САД.

Али да ли је заиста тако? Шта је концепт "брзог глобалног удара" и да ли је данас могуће противника избомбардовати тако да се натера на капитулацију. Када би се овај концепт остварио, колико би био опасан по Русију и њене савезнике?

РТ-ова весела Русија (ВИДЕО)

RT Documentary:

"Где се може уживати на снежним падинама - у бикинију? Добродошли у Русију! Влог сарадника Питера Скота о неким најлуђим стварима  у Русији: од фестивала на планинама под снегом до "разби' соба" спремних за демолирање. Ништа се неће испречити на путу луде забаве, чак ни сломљена нога. Премијера је "30. маја."