Шеф израелске војне шпијунадије најавио подршку државе Израел Исламској држави

Шеф израелске војне обавештајне службе генерал-мајор Херци Халеви је у свом говору на Херцлијској конференцији дао ново значење дугогодишњем израелском ставу "боље Исламска држава него сиријска влада", отворено рекавши да Израел не жели пораз Исламске државе у садашњем рату.

Цитиран на веб сајту на хебрејском језику NRG, који се, пак, позива на израелске новине "Маарив", генерал-мајор Халеви је изразио забринутост због недавних офанзива на територију Исламске државе, рекавши да се та исламистичка група последња три месеца суочава са "најтежом ситуацијом" од свог настанка и проглашавања калифата.

Акција ИА Регнум: "Устај, велика земљо! Геноцид и издаја поново угрожавају Русију"


Уводник новинске агенције Регнум, 22. јун 2016.
Данас и заувек 22. јуна, пре 75 година, Хитлерова Немачка и њени савезници Финска, Мађарска, Румунија, Италија, Бугарска и остали мањи прирепци су напали нашу земљу, стављајући себи у задатак да униште наш народ и историјску државност, претворе - уз помоћ издајника и "идеолошких" колаборациониста - у робове већину наших људи.

Да ли је Русија суперсила?

Фото: Politrussia.com

Другог дана Петербуршког међународног економског форума (ПМЕФ), Владимир Путин је коментарисао тренутну геополитичку ситуацију. Председник Русије је изјавио да Русија није суперсила, јер: "Америка је велика сила - данас, вероватно, једина суперсила. Ми то прихватамо."

Речи шефа руске државе су изазвале жустру реакцију многих наших грађана родољуба, који се одмах бацише на критику типа "Путин се предао!" . Хајде да хладно, без емотивног оцењивања речи председника, размотримо ситуацију.

Шта је суперсила? Руска Википедија суперсилу дефинише као "веома јаку државу са огромним политичким, економским, војним и културним потенцијалом, и надмоћну у односу на већину других држава, што јој омогућава да спроводи хегемонију не само у свом региону него и на најудаљенијим тачкама на планети".