Јединствени руски МиГ-АТ: пуно конкурената или нема једнаких

Према проценама, ВКС РФ потребно је око 200- 250 авиона МиГ-АТ


Русија је једна од водећих земаља у космонаутици и авио индустрији. Створила је борбене авионе који се са разлогом сматрају међу најбољима на свету. На истом нивоу са техником су и пилоти који управљају тим борбеним машинама.
Али за стварање обученог професионалца потребан је и авион за обуку, на коме будући асови треба да стекну почетне вештине управљања авионом.
Док се дивимо умећу руских акробатских тимова, никад не помислимо да су своје вештине и способности стекли у авиону за обуку, па их тек онда усавршавали на борбеним авионима.

Гилад Ацмон: Јеврејски пријатељи

Шеф британских лабуриста Џереми Корбин би требао да нађе боље саветнике. Јер јуче је на конференцији за штампу обзнанио да "су наши јеврејски пријатељи одговорни за поступке Израела и Нетањахуове владе таман колико и наши муслимански пријатељи за оно што чине свакојаке и самозване исламске државе и организације". Танко му је то изједначавање Јевреја и муслимана.

И поред свих ратних страхота које је изазивао и изазива Израел, највећи број Јевреја у свету подржава јеврејску државу и идентификује се с ционизмом. Јеврејски лоби доминира америчком, британском и француском спољном политиком, и јеврејски лоби подстиче на криминалне и неморалне интервенционистичке ратове. Корбин очигледно то зна пошто је увек гласао против тих ратова. Ништа од овога се не односи на муслимане и ислам. Само мали број муслимана у свету подржава Исламску државу. У ствари, већина муслиманских вођа је осуђује - и политички, и верски, и у културном погледу. У нашој средини нема никаквих муслиманских лобија који хушкају на ратове. И, за разлику од јеврејских олигарха као што су Хаим Сабан и Џорџ Сорош, муслимански милионери не покушавају да испазаре наш политички систем. Зато ми није јасно шта је Корбина навело да направи тако неумесно поређење.

И ко су ти његови "јеврејски пријатељи"?

Очајно Фејсбуче организује "Марш за Европу" у Лондону за останак Велике Британије у ЕУ

Извор: March For Europe
Очекује се да ће преко 40,000 људи марширати Лондоном ове суботе, све у нади да ће тиме извршити притисак на политичаре да оставе Велику Британију у Европској унији.

Фејсбуков "ивент" ће бити уприличен недуго после референдума којим је озваничен тријумф кампање "Изађи".

Организатори "Марша за Европу", међу којима су и планери популарних "ивентова" из "Сикрет синема" (Secret Cinema) кажу да желе да политичари потпуно разумеју да ће излазак Велике Британије из ЕУ утицати на милионе Британаца и Европљана.