Нађа Савченко: Извињење Украјинаца становницима Донбаса и амнестија за борце обе стране

 

Савченко: Украјинци би требало да се извине становницима Донбаса


22. јул 2016.

Народни посланик Врховне Раде Надежда Савченко, донедавно "главна украјинска јунакиња" и оличење "борбе против агресорске Русије" је изјавила нешто што јој њена екстремистичка братија никако неће опростити.

Учествујући у емисији једне од украјинских телевизија, Савченко је рекла да Украјинци треба да се извине становницима Донбаса:

"Можда ћемо морати то da урадимо. Можда није могуће, али је тачно. Морамо научити да тражимо опроштај и да праштамо, иначе света више неће бити."

Пингвинистима, предлог за разматрање: Антергос


Перуанац, Каталонац и још само четири сарадника су направили спин Арча толико једноставан да би био досадан да не нуди:

- брзину ( чак и на мојој мрцини од рачунара се диже за само петнаестак секунди);
- незахтевност у погледу РАМ-а;
- најновије програме - нешто својих, и из званичних и незваничних Арчових репозиторијума ("ризница" програма);
- могућност да преко Антергоса нешто научите о Арчу, дистрибуцији коју корисник треба да направи сам и по свом укусу, што јесте изазовно али, кажу, не и  једноставно чак и када се прати врло детаљно упутство.

Такође, занимљивост и погодност је што само једна инсталациона слика (ISO image) тј. УСБ или ДВД са кога ћете инсталирати Антергос даје могућност избора радног окружења: Гном, КДЕ, ИксФЦЕ, Мате, Цинемон или Опенбокс.

Речју, јесте "Антергос, за свакога".

Али ако је опрезан: АУР репозиторијум није за почетнике. Ни управљач прозорима Опенбокс, а Антергосов је чак и "фаличан", то не дирајте. За радно окружење бих у овом случају препоручио ИксФЦЕ.

Antergos 2016.05.24 "XFCE" overview | Your Linux. Always Fresh. Never Frozen. - YouTube





Блог "Јака шифра": Седам онлајн алата за скидање Јутјуб видеа у МП3

На Јутјубу не постоји дугме које ће вам омогућити да једноставно скинете песму или видео, па се обично препоручују различити програми уз помоћ којих можете скидати музику са Јутјуба. Међутим, то може бити компликовано јер захтева инсталацију софтвера, пре преузимања....због тога вам у овом тексту препоручујем онлајн алате за преузимање музике из Јутјуб видеа. Сви ови алати функционишу на сличан начин, довољно је само да копирате УРЛ адресу видеа који желите да преузмете и да изаберете да ли желите да скинете музику или видео.

  Како скинути песму са YоуТубе-а?


Овде ћу вам представити листу онлајн алата за скидање песама са Јутјуба, мада уз помоћ већине ових алата можете преузети Јутјуб видео.

1. Yout.com - Можда и најлакши начин за преузимање музике или видеа са YоuТube-а, када на YоuTubе-у гледате неки видео, довољно је само да обришете три слова, да бисте од YоuТubе добили YоuТ и бићете преусмерени на страницу за преузимање Јутјуб видеа у МП3 или МП4 формату. Наравно, уколико желите можете прво посетити сајт Yout, па да тамо користите претрагу или да копирате УРЛ видеа који желите да преузмете.