ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Само Срби имају слово Ђ

Ђ
као ђак,
као ђакон,
као ђевојка,
као ђерђеф
као ђаво,
као ђутурум,
као Ђоковић,
као ђерам,
као ђинђува,
као ђул…

Ђ као оно по чему се разликујемо на васцијелом језичком ђердану свијета.
Међу свим ћириличним азбукама – руском, бјелоруском, украјинском, бугарском, старом румунском – само српска азбука има овај глас и ово слово.
И када би нас неко убацио међу брда књига и записа цијелог свијета и на словна поља свих овоземаљских писама и задао нам само једно, да разврстамо оно што је написано на српском језику – тражећи само Ђ и Ћ лако бисмо се снашли и брзо разлучили ту језичко-словну гомилу.

Пол Крејг Робертс: Руска чежња за Западом

Стране новинске агенције ме питају да ли ће турски председник, због државног удара, од Турске начинити савезника Русије. Тренутно нема довољно информација, па не могу да дам одговор. Спекулисање без стварних података није мој "заштитни знак".

Шта више, не знам ни да ли је тачно да је Москва упозорила турског председника да му предстоји пуч, није познато ни да ли је организатор пуча био Вашингтон. Дакле, за предвиђање немам основних чињеница. Једино могу рећи да одговор на питање хоће ли Турска остати с Вашингтоном или ући у савезништво с Москвом понајвише зависи од тога да ли је Москва уистину упозорила Турску и да ли је Вашингтон стварно био организатор пуча. Ако Ердоган у то верује, с разлогом или без разлога, вероватно ће постати руски савезник. Али има још фактора који ће утицати на Ердоганову одлуку. На пример, Ердоганов утисак колико је Путин одлучан да се супротстави Вашингтону.