"Спутњик" се не предаје: "Иран купује руске 'сухоје'"

Ако се овај буде питао... (Фотографија, извор: Шта је Иран замерио Русији)

Александар Јовановић / Ћирилизовано


Нема везе што су Иранци и онај мргуд са слике Кремљу очитали лекцију, ту је "Спутњик" да поправи ствар. Само кад не би било разлике између Иран купује руске „сухоје“ и та земља намерава да почне преговоре са Русијом о куповини авиона „Сухој“.

Траљаво. А још траљавије је : "Ирански министар одбране Хосеин Деган замерио је Москви што је информацију о коришћењу иранске авио-базе Хамадан саопштила јавности пре него што је о томе обавестила Техеран." - Шта је Иран замерио Русији

"Јавност" то иначе не би сазнала? Ни "западни партнери"?

Можда ће службеници "Спутњика" и на овакав начин доказати послодавцу да вреде своје плате, али... Очигледним глупостима се не стиче поверење и читалац.

Иран купује руске „сухоје“

 
© Flickr/ Rob Schleiffert
 

Након што му је Русија испоручила противваздушне ракетне системе С-300 и након што је Иран започео серијску производњу сопственог комплекса „Бавар 373“, та земља намерава да почне преговоре са Русијом о куповини авиона „Сухој“, саопштио је министар одбране Ирана генерал Хусеин Дехган.

Зашто је Иран отказао гостопримство руској авијацији, зашто неће да купи С-400...

Прво превод вести са сајта...

Russian Aviation. Daily news, articles, photo of Russian Aviation and airline industry - RUAVIATION.COM

Иран не планира да од Русије купи С-400


Иран не планира да од Русије купи ракетне системе С-400 и Антеј-2500, изјавио је ирански министар одбране, бригадни генерал Хусеин Деган на суботњој конференцији за штампу:

"Иран је с руске стране добио понуду у вези испоруке С-400 или Антеј-2500 уместо С-300 система. Међутим, ми понуду нисмо прихватили."

Министар одбране је у наставку конференције рекао да је Иран повукао тужбу против Русије, поднету због њене одлуке да обустави испоруку противракетних система.

"Све док Русија буде испуњавала своје обавезе и строго се придржавала распореда, Иран не види основа за судски спор", пренео је пре недељу дана портпарол Одбора за државну безбедност и спољну политику Меџлиса (иранска скупштина), Хусеин Нагави Хусеини, и додао: