Немачка и Турска питање Јерменског геноцида препустиле прошлости

Уз натезање, али се ипак догодило: питање геноцида над Јерменима више није на билатералној политичкој агенди Берлина и Анкаре. Подсетимо се да је "Шпигл" раније објавио да немачка влада планира да се "јавно огради" од резолуције Бундестага којом се Турска оптужује да је пре једног века починила геноцид над Јерменима. Резолуција је усвојена у тренутку изузетно напетих односа између Турске и Немачке, и у основи је требало да буде "дипломатска пљуска" Ердогановој влади.

Стога је чланак "Шпигла" права информациона бомба. Ако се Берлин на овако отворен начин ограђује од резолуције Бундестага - не би ли Анкара дозволила немачкој канцеларки да посети ваздухопловну базу Инџирлик - онда ће "дипломатски шамар" на себе преузети Берлин, што је брижљив политички потез који ће му омогућити да спаси образ и Турској удовољи у исто време.

Мирослав Младеновић: Не било вам тешко...

Owl Symbol
Пошто свет није ни почео а и не завршава на Западу као што би се дало закључити из наших новина и телевизије, за вас који би хтели да бар мало виде и другу страну то јест Исток ево неких предлога где се можете информисати и о животу тамошњег света. Лично немам проблем да читам све вести из било којег подручја па се повремено и расплинем, али то је привилегија пензионера који има времена. За оне који га немају, проблем је наћи вест која није спин (јер нико није оперисан од тога), а треба и анализирати не само шта је написано, већ често и зашто, којим речима и зашто је баш сад објављено. Прочитајте понекад вести са руског говорног подручја изненадићете се колико смо слични (а и различити).
  1. Повод за мој први предлог је интервју Сергеја Шнурова листу Известија. Сергеј је фронтмен групе „Лењинград“ и тренутно један од... или чак најпопуларнији руски музичар. Њихове песме су актуелне, описују тренутне друштвене догађаје и појаве, његове зараде су рекордне а спотови снимљени на необичан начин. За оне које воле руску музику ништа ново, али за оне који је „не воле“ јер је не познају ево прилике да виде делић руске музичке продукције.
Интервју можете прочитати овде:
Сергей Шнуров: «Я не отношусь к людям, как к дебилам»
А препоручујем и њихов најнови спот овде: Ленинград — Сиськи