Израел и Фејсбук крећу у заједничку борбу против "говора мржње и садржаја који подстичу тероризам"

Израелски министри су се састали са високим руководиоцима Фејсбука да изнађу начине за уклањање садржаја с ове друштвене мреже за које Израел сматра да наводе на тероризам


Представници Израела и Фејсбука

Израел и Фејсбук су се договорили о оснивању заједничког тима који треба да изради споразум о томе како се борити против садржаја на интернету који подстиче тероризам.

Министар правде Ајелет Шакед и министар јавне безбедности Гилад Ердан су се у понедељак ујутру састали са високим руководиоцима Фејсбука у заједничком настојању да спрече онлајн подстицање за које Израел сматра да доводи до терористичких активности.

Међу руководиоцима Фејсбука су били Џоел Каплан, потпредседник Института за глобалну јавну политику и бивши заменик шефа за кадровску политику Беле куће, и Моника Бикерт, Фејсбуков директор за политику производа и противтероризам.

Најџел Фараж добија своју емисију на РТ-у?

Илустрација: Is Donald Trump copying Nigel Farage?

РТ, емитер под покровитељством Кремља, понудио је бившем вођи УКИП-а, Најџелу Фаражу, да води своју емисију.

РТ тражи начин да уочи америчких председничких избора у новембру побољша своју продукцију на енглеском језику.

Вучић: МиГ-ове не добијамо на поклон

Битније да буду "поклон" или да се коначно нађу на стајанци Батајнице? / Фото: Жарко

Шест МиГ-ова 29, једноседи и пар оних најбитнијих за РВ – УБ верзије. Неколико ПВО система, ракетних система земља-земља. МиГ-ове би или добили на поклон или платили само део „пакета“ у виду додатне опреме за одржавање. Или би платили њихов ремонт и ограничену модернизацију или би то са све ПВО системима био један велики контигент војне помоћи која би први пут дошла у Србију после периода хладног рата.

У претходна три месеца фреквенција гласина и медијских навода да „стижу“ авиони и друго оружје била је упадљиво већа него до сада. До сада незабележена истовремена посета начелника Генералштаба и министра одбране Москви и свесна пуштања информација од стране запослених у министарству одбране само су потврда да се заиста нешто дешава.