Ко заиста управља америчком војском?

Извор за карикатуру: Veterans Today
Док број жртава намерног бомбардовања положаја Арапске војске Сирије поред аеродрома код Дер Езора сваким даном расте и породице сахрањују своје мртве после не баш случајног напада на Курде избеглице северно од Манбиџа, опет се намеће питање: ко заиста управља америчком војском?

Познато нам је да Сједињене Америчке Државе знају како се бомбардује. Амерички авиони, на пример Ф-16, стално се унапређују и на сваки авион се троши на милионе долара - за системе управљања бомбардовањем за које САД користе само џи-пи-ес бомбе, нема више ненавођених. Стога, изговора не може бити, не постоји.

Јер ту су и пилоти, најплаћенији и најискуснији на свету, неки са петнаестогодишњим искуством у бомбардовању села, свадбених весеља и погребних поворки по целом свету, на чијем се списку трофеја налази на стотине убијених цивила. Шта хоћу да кажем, на шта циљам?

Пол Крејг Робертс: Сирија прогласила крај прекида ватре што су га прекинули џихадисти Вашингтона

Сирија прогласила крај прекида ватре што су га прекинули џихадисти Вашингтона.

Вашингтон тражи "објашњење" од Русије, али свету је потребно објашњење Вашингтона зашто су џихадисти које је Вашингтон послао у Сирију да изазову рат и које подржава одбили да поштују примирје. А разлог је очигледан:  тако им је наредио Вашингтон. Зашто Русија од Вашингтона није тражила објашњење, већ му даде предност у пропаганди?

Разлог је то што Путин види да Вашингтон води свет у термо-нуклеарни рат, па одбија да на провокације Вашингтона одговара провокацијом.

Путин је једини вођ којег човечанство има у овом кључном тренутку светске историје. Изгледа да га подржава кинеско руководство, које је иначе врло опрезно, али прихвата да Путин предводи.