Јулија Тимошенко припрема трећи Мајдан?


Батковшчина, странка Јулије Тимошенко, припрема нови државни удар у Украјини. Локална медијска кућа пише да бивша премијерка активно ради на обезбеђивању свега што је неопходно за дуготрајне протесте.

Тимошенкова ће извести људе на улице да протестују против  високих  трошкова за комуналије - преноси "Апостроф" позивајући се на своје изворе.

Саговорник "Апострофа" је рекао да су организације које сарађују с Тимошенковом већ поручиле 300-500 шатора, да буду спремни до 1. октобра.

Пол Крејг Робертс и Мајкл Хадсон: Америкољупци су највећи проблем Русије

Дмитриј Медведев и Елвира Набиулина (Извор за фотографију: President of Russia)

Вилијам Енгдал је недавно објаснио како је Вашингтон употребио корумпирану бразилску елиту, која рачуне полаже Вашингтону, да би уклонио законито изабраног председника Бразила, Дилму Русеф, зато што је заступала интересе свог народа, а не интересе Вашингтона. Неспособни да разлуче пропаганду препуну неоснованих оптужби од истине, Бразилци су пристали на уклањање своје заштитнице, и тиме, свету још једном демонстрирали сву немоћ демократије.

Енгдалов чланак би свако требало да прочита. Он каже да је део напада на Русефову проистекао из економских проблема Бразила, које су намерно изазвале америчке агенције за кредитни рејтинг, у склопу "напора" Вашингтона да изазове пад кредитне способности Бразила, а што је изазвало пад националне валуте, крузеира.

Финансијска отвореност је од Бразила начинила лак плен. Надајмо се да је Владимир Путин која је цена "економске отворености". Путин јест пажљив и промишљен вођ Русије, али није економиста. Он верује неолибералу Елвири Набиулиној, избору Вашингтона за извршног директора Централне банке Русије. Набиулина не познаје савремену монетарну теорију, а њена преданост "економској отворености" руску економију оставља изложеном нападима исто тако као што је бразилска економија изложена дестабилизујућим нападима Вашингтона. Набиулина сматра да нападе на рубљу изазивају безличне "глобалне тржишне силе", а не вашингтонски финансијски апарат.