Овога пута, уз захвалност "Блицу" и једну молбу: "Изграђен први ПОТПУНО АРАПСКИ град у БиХ!" (ВИДЕО)






Александар Јовановић / Ћирилизовано: Не повлачим ни једну једину реч што рекох у Ћирилизовано: Поводом "Блицовог" чланка "Šta je u pozadini rata u Siriji? Moćan gasovod". Нема ни потребе, и овај чланак је изузетак од правила и служи првенствено (дакле, не искључиво) задобијању поверења читалаца, да касније лакше прогута ционистичке и натоовске сплачине. Ал' опет, иако је тако - хвала. Хвала на драгоценом податку и што је помогао да дође до већег броја читалаца него што их има портал Bizlife.rs , којем, у ствари, дугујемо за вест - Ovo je prvi arapski grad u BiH, a ulaz Bosancima je zabranjen! - Biznis Info -  и то од пре пет дана, али ..."патриотски медији" не читају такве ствари.

Молба? Република Српска има траљаву пропагандну службу, ако је уопште има. Где су вести из српске продукције на страним језицима, пре свега енглеском? Треба ли и страни читалац да сазна за овај ЗЛОЧИН, између осталог, злочин ЕУ према самој себи, јер и она га је изазвала а и данас дању подржава? Стога бих замолио (непознатог) читаоца, који страним језиком влада у мери потребној да се преводи са матерњег - што је сложенији процес и захтева далеко више знања од оног којим ја располажем - да преведе чланак и дистрибуира превод - и нама, и коме год и где стигне.

Треба и затребаће.


Arapski grad u BiH (Foto: Promo)

BOSANCIMA ULAZ ZABRANJEN Izgrađen prvi POTPUNO ARAPSKI grad u BiH!

Trenutno se sastoji od oko 160 kuća i velikim brojem pratećih sadržaja, s velikim jezerom u sredini. U toku je izgradnja novih kuća i pratećih sadržaja.

Prema rečima sagovornika portala "BiznisInfo", većina kuća je prodata, a kupci su isključivo Arapi.

Ovaj pravi mali grad, smešten u Tarčinu, sada je pust pa je svima koji dođu u određenom terminu dozvoljen ulazak i obilazak. No, tokom leta grad je bio pun Arapa, a Bosanci nisu mogli da ga posete niti da uđu u njega, osim onih koji u njemu rade, poput konobara, spremačica, obezbeđenja… a tako će biti i sledećeg ljeta.

Десантирање у пустињи: снимци слетања руских и египатских војника у Египту

ТАСС је објављује видео снимак искакања падобраном. Десантирање је извршено на непознатом месту у Африци.



БУРЏ ЕЛ АРАБ (Borg El Arab) / Египат / 20 октобра. / ТАСС /. Руски и египатски падобранци су током вежбе „Браниоци пријатељства – 2016“ искочили из авиона Ил-76МД на подручје у близини Александрије, изјавио је у четвртак заменик команданта руског контингента за ваздушно-десантну обуку, пуковник Михаил Осипенко.

„Слетање падобранаца на унапред одређени простор је прошло без одступања. Заједничко десантирање падобранима војника две државе из руског тешког војно-транспортног турбомлазног авиона проводи се први пут. Војници Ваздушно-десантних снага Русије користили су падобранске системе за специјалне намене „арбалет“ (самострел - прим. прев.), а падобранци Египта својим МС-5“ - рекао је Осипенко.

Поводом "Блицовог" чланка "Šta je u pozadini rata u Siriji? Moćan gasovod"

Прво "Блицов" чланак - на писму окупатора како му и приличи - а затим коментар.

 
Чијој страни?



"Šta je u pozadini rata u Siriji? Moćan gasovod"

Gas i nafta su od vajkada u žarištu problema na Bliskom istoku, piše italijanski list „Il sole 24 ore“ ističući da je uzrok rata u Sirji upravo moćan gasovod.

Foto: Reuters
Kako navode, rat je tamo počeo zato što je sirijski predsednik Bašar al-Asad odbio da prihvati da preko sirijske teritorije prođe moćan gasovod iz Katara u Evropu".

To je, navodi list italijanskih poslovnih krugova, predočio i Robert Kenedi Mlađi u analizi u časopisu Politiko, u kojoj je objasnio da su "pravi uzroci rata u Siriji odbijanje Al Asada da pristane na gasovod od Katara do Evrope, zbog čega su SAD pokrenule kampanju blaćenja Asada".