Кина представила највећу беспилотну летелицу на свету

Борбена беспилотна летелица "кајхонг 5" (Caihong 5) може да лети на висини до 10 км до 60 часова




Џухаи, Кина, 2. новембар, REGNUM. На Међународној ваздухопловно-аерокосмичкој изложби у граду Џухаи у провинцији Гуангдонг је показана ударна БПЛА кинеске производње највећа у својој класи, преноси агенција "Раптли" (Ruptly).

На основи МиГ-а: Кина први пут јавно показала ловац пете генерације



МОСКВА, 1. новембар - РИА "Новости". На аеромитингу Airshow China-2016 јавност је први пут могла да види кинеског ловца пете генерације, "ченгду-20" (Ј-20).

Изложба "Airshow China се одржава од 1996. године у граду Џухаи. Ове године, своје учешће на аеромитингу је најавило око 560 страних компанија из 23 земље. Током "Airshow China-2016",  руска војна и космичка индустрија  ће приказати око 220 узорака савремене технике.

Два нова ловца

Развојем "ченгдуа-20", чији пробни лет је обављен почетком 2011. године, бави се Сhengdu Aircraft Industry Corporation. Већина његових тактичко-техничких какатеристика јесу и остаће тајна. По Би-Би-Сију, ловац ће бити опремљен противбродским ракетама и намењен за заштиту акваторије на Пацифику.

Неки аналитичари га зову "кинеским одговором" на амерички вишенаменски ловац пете генерације F-22 "рептор".

Кина ради на још једном ловцу пете генерације - "ченгду-31" (Ј-31), који ће имати руски РД-93 мотор. Овај авион је први пут полетео 31. октобра 2012. године.

Личи на МИГ

Примењена религија: "Најзначајнији мистични текст јудаизма предсказује Трампову победу"

Фотографија сусрета Доналда Трампа са израелским новинарима датира од 14. априла 2016. године - нове ере, али је ипак доказ да су Јевреји увек били за будућег америчког председника (Uriel Heilman/JTA)

Шеф огранка Републиканске странке у Израелу је ултраортодоксном веб-сајту открио да му је један "велики" јеврејски мистик рекао да главно дело јудаистичког мистицизма предсказује да ће Доналд Трамп победити на председничким изборима.

"У почетку није било тако. Харедим није био сигуран ни да ли ће гласати, а камоли за кога", рекао је правозаступник израелског огранка организације Републиканци у иностранству Марк Зел новинару веб-сајта "Бехадреј харедим" (Behadrei Haredim), Јенки Фарберу:

"Али су рабини свих харедистичких струја у Израелу током последње две недеље просудили да је Трамп тај што ће бранити Јерусалим и јеврејски народ."

Тјери Мејсан и Пуковник Касад: Мејлови Хилари Клинтон и Муслиманска браћа (ВИДЕО)

Пуковник Касад: Занимљив чланак Тјери Мејсана на тему веза Клинтонове и Муслиманске браће...

Тјери Мејсан: Мејлови Хилари Клинтон и Муслиманска браћа


Хума Абедин и Хилари Клинтон

Истрага ФБИ у случају приватне преписке Хилари Клинтон не значи да се сумња да су у приватној преписци откривене државне тајне,, већ јој је циљ да утврди како је превара довела до издаје. Уместо коришћења безбедног сервера федералних власти, државни секретар је у својој кући инсталирала лични сервер који јој је омогућио да уз помоћ интернета избегне државну контролу. Приватни техничар је очистио сервер госпође Клинтон пре интервенције ФБИ, тако да је сада немогуће знати зашто јој је био потребан приватни сервер. У почетку, ФБИ је веровао да је приватни сервер био мање заштићен од државног. То јест, кривица госпође Клинтон је само у томе што су нарушени прописи чувања државне тајне. Али након тога, ФБИ је дошао у посед рачунара бившег члана Конгреса Ентони Вејнера, бившег супруга Хуме Абедин, шефа кабинета Клинтонове. На његовом рачунару мејлови бившег државног секретара нису били уклоњени.

Ентони Вејнер је јеврејски политичар близак породици Клинтон, који је својевремено хтео да постане градоначелник Њујорка. Због чисто пуританског скандала у вези са чињеницом да је женама слао еротске СМС-ове, Вејнер је био приморан да се повуче из политике. Хума Абедин се званично развела, али га није никад напустила. Хума Абедин је одрасла у Саудијској Арабији. Њен отац је водио академски часопис, а она је неколико година радила као секретар редакције, и заступала идеје Муслиманског братства. Њена мајка је на челу саудијског удружења Сестре муслиманске браће, и раније је радила заједно са женом египатског председника Мухамеда Мурсија. Њен отац Хасан сарађује са шеиком Јусуфом ел-Карадавијем, духовним вођом Муслиманске браће и духовним ментором "Ал Џазире".

Френк Запа о америчкој демократији (Видео)

Ако имате ма и елементарно знање енглеског, обавезно погледајте шта је покојни легендарни амерички музичар Френк Запа (1940-1993) још почетком 90-их рекао о америчкој демократији и какви су изгледи Русије ако крене сличним путем.