Руски ракетни возови излазе са споредног колосека (АУДИО и ВИДЕО)


Нови борбени железнички ракетни систем "баргузин" (баргузи́н — јак источни ветар који дува у средњем делу Бајкала - прим. прев.) припрема се за завршну фазу тестирања. После успешног завршетка, БЖРС ће ући у руску армију и бити на борбеном дежурству. Открити воз са ракетом на широким пространствима Русије ће вероватном непријатељу бити скоро немогуће. У његовој основи је велико искуство у развоју сличних система и најновијим технолошким решењима.



Неко је пожурио да објави вест о успешном тестирању БЖРС "баргузина" (рус. Боевой Железнодорожный Ракетный Комплекс БЖРК - борбени железнички ракетни систем - БЖРС - прим. прев.). Примарни извор је био сајт Андреја Караулова "Тренутак истине", и онда, иако није било доказа, вест се раширила на многим сајтовима. Затим је "Интерфакс" својим каналима контактирао Министарство одбране, и открио да, иако су тестови планирани за ову годину, није било лансирања. Ипак, до краја године је остало два месеца.

Шокантно! Нећете поверовати! Руски тенк за мачиће! (ВИДЕО)

Данас ми се нешто не преводи, ал' ипак да допринесем нашим сатртивно-патриотско-русофилним медијима. И не, не тражим да се злопате и наводе шта им је извор, само нек се послуже...