Кијев прети да ће почети са убијањем припадника руских мировних снага у Придњестровљу

Јуриј Бутусов, фејбук-јуначина украјинских усташа. (И бојовник НАТО-а? Погледати: НАТО обука украјинске војске за информациони рат изводи се у Естонији)

У чишћење Донбаса ће се кренути пошто Молдавија и Украјина заједничким снагама униште Придњестровље - тврди Јуриј Бутусов, главни уредник Цензор.НЕТ-а, пропагандистичког органа Олександра Турчинова, секретара Савета за безбедност Украјине:

НАТО обука украјинске војске за информациони рат изводи се у Естонији

Канцеларија у Београду...Friedrich Ebert Stiftung Beograd
НАТО је организовао и пустио у рад украјинско-естонску школу информационог ратовања, изјавио је данас начелник Антитерористичког центра за државе чланице Заједнице независних држава генерал-пуковник полиције, Андреј Новиков на конференцији за новинаре у Москви.

"На територији Естоније је крајем октобра изведено атестирање балтско-украјине школе чији се задаци не крију: савладавање новинарских стандарда ради прикривања манипулација и упознавање са начинима како Русија употребљава радне и програмске стандарде западних медија у спровођењу специјалних информационих операција", рекао је Новиков.

По њему, школу су организовали немачка Фондација "Фридрих Еберт", Међународни центар за одбрану и безбедност под командом НАТО-а и Национални центар за одбрамбено-безбедносну свесност (National Centre for Defence & Security Awareness).

Већина тужби против новинара и медија оконча се без пресуде

By Aswini-Abani
Више од 40 одсто тужби против новинара у Србији оконча се без пресуде, показали су резултати истраживања које је данас објавило Удружење новинара Србије (УНС).

Како је навео УНС, од 2014. до августа ове године пресудом је решено 478 предмета по тужбама против новинара, уредника и власника медија, док је 356 случајева, или нешто више од 42 одсто, решено нагодбом, повлачењем или одбацивањем тужбе, као и медијацијом.

„Први кадар“ доприноси афирмацији умјетности


„Mинистaрствo прoсвjeтe и културe Рeпубликe Српскe нaстaвићe дa пoдржaвa Фeстивaл `Први кaдaр` и другe мaнифeстaциje кoje дoпринoсe пунoj aфирмaциjи културe и умjeтнoсти у Српскoj”, рекла је вршилaц дужнoсти пoмoћникa министрa зa културу Taњa Ђaкoвић отварајући jубилaрни 10. Meђунaрoдни филмски фeстивaл дoкумeнтaрнoг и крaткoг игрaнoг филмa „Први кaдaр“ у Источном Сарајеву.