Хакери открили украјинске планове за информациони рат против Русије (Ажурирано)

rnbo.gov.ua / Пресс-служба СНБО Украины

Украјинска влада је у 2015. години спровела низ активности у оквиру информационог рата против Русије, чији је циљ, нарочито, дестабилизација ситуације у Русији, а што доказује правна одлука донесена на састанку Савета за одбрану и државну безбедност Украјине (СНБО), коју је потписао заменик секретара министарства Александар Литвиненко.

Документ је објавила хакерска група СПРУТ, који их је пронашла хаковањем низа налога електронске поште украјинске владе.

Хакери вас могу прислушкивати помоћу слушалица, чак и ако немате микрофон (па ти сад причај да није било геноцида у Сребреници)

Да ли сте икада помислили да би неко могао да вас посматра преко ваше веб камере? Или да слуша све ваше разговоре преко микрофона лаптопа?



Чак и ако верујете да је мала вероватноћа да ће се то вама догодити, признајте да вам се таква могућност чини језивом. Aли све и да мислите да није искључено да вам се тако нешто догоди, знате решење - увек можете преко веб камере и микрофона залепити траку, као што то раде директор Фејсбука Марк Цукерберг или директор Еф-Би-Аја Џејмс Коми.

Aли ово је 2016., и парче лепљиве траке неће вам помоћи, тврде истраживачи који су извели експеримент који показује како хакери лако могу претворити ваше слушалице у микрофон и тако шпијунирати све ваше разговоре који се одвијају у близини, а да ви о томе не знате ништа.