Александар Јовановић: Не било вам тешко...проверавајте шта...(Ажурирано)




... се пише и објављује о најновијој израелској "акцији".

Да ли сте прочитали чланак (де)зинформативне службе ционистичког ентитета, "Дебкафајл" о стварној позадини и могућим последицама најновијег израелског ваздушног напада на Сирију?

Ако јесте - јер и дезинформација је информација, али само за медијски писмене - пустите шта објављују српски порнографско-патриотски медији, пратите руске "алтернативне" изворе. Касно вечерас, овде ћете имати превод чланка из једног таквог медија: Erdogan "Declared War on Syria", or Just More Sensationalist Spin From Social Media "Analysts"?, који ће својом поруком можда бити застарео, али ћу га ажурирати новим вестима у виду пост скриптума. Будите слободни па и ви допринесите нешто, нарочито ако владате неким несрпским или неанглоционистичким језиком.

"Дебкафајл" о стварној позадини и могућим последицама најновијег израелског ваздушног напада на Сирију



Арапски медији објављују противречне извештаје о нападу "израелских авиона" са "четири 'попај' ракете дугог домета" испаљене у у уторак у ноћ 29. новембра из либанског ваздушног простора на западно предграђе Дамаска Ал-Сабуру, у непосредној близини аутопута за Бејрут.

Тако један либански лист пише да је у једном нападу уништено складиште муниције сиријске војске, док је у другим ракетирањима погођен и оштећен Хезболахов конвој с оружјем за Бејрут који се кретао аутопутем Дамаск - Бејрут. Било је и спекулација, касније демантованих, да је циљ једног од тих ваздушних напада био ликвидација високог руководиоца Хезболаха.

Ништа од тога нису потврдили ни Израел ни било који други службени извор.

Но, шта год се тачно десило, војна акција Израела против непријатељских циљева у Сирији неизоставно ће довести до реперкусија у наредна 24 часа, јер је њоме, без обзира где и одакле је изведена, прекршен тајни усмени споразум између новоизабраног америчког председника Доналда Трампа, руског председника Владимира Путина и председника Турске Реџепа Тајипа Ердогана.