Холандски десничарски вођа Герт Вилдерс био под истрагом обавештајне службе због веза са Израелом

Холандски парламентарац Герт Вилдерс (Фотографија: Мајк Стоун / Ројтерс)

Холандска тајна службе је спровела истрагу на основу сумње да је вођа антиисламске Партије слободе Герт Вилдерс под јаким утицајем водећих израелских војних и политичких личности - пишу холандски медији.

Истрагу о Вилдерсу, ватреном лидеру холандске десничарске Партије слободе - ПВВ (хол. Partij voor de Vrijheid, PVV - прим. прев.), водила је 2009. и 2010. године Општа обавештајна и безбедносна служба, АИВД (хол. Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst, AIVD - прим. прев.), због Вилдерсових "веза са Израелом и њиховог могућег утицаја на његову лојалност" - како пише  дневник "Волкстранд", после разговора са 37 државних функционера и бивших обавештајаца.

Пол Робинсон: "Њујорк тајмс" и Путинова кривица по асоцијацији

"Владимир В. Путин током редовног говора о стању нације у Москви, у четвртак." Фотографија преузета са Extremists Turn to a Leader to Protect Western Values: Vladimir Putin - The New York Times  (Максим Шеметов / Ројтерс)
 

"Ради заштите западних вредности, екстремисти су се окренули једном лидеру: Владимиру Путину". Тако бар поручује вриштећи наслов "Њујорк тајмса" од недеље: Extremists Turn to a Leader to Protect Western Values: Vladimir Putin - The New York Times. Чланак је заузео целу страну, што је назнака да уредништво листа сматра да му је порука веома значајна. Па да видимо: