Фалсификат националног искуства


Срби не знају ни шта је било у Сребреници, ни ко је убио Ђинђића, ни ко је био Тито, ни ко је извео државни удар 27. марта, али са сигурношћу се тврди да су се у Далмацију доселили однекуд са сјевера у 7. вијеку. Јашта.

Срби званичне историјске школе, тзв. бечко-берлинске, у већини случајева не знају ни оно што лично памте, али ће се клети у вјеродостојност хипотеза о своме поријеклу заснованих на записима страних писаца, старим по 1000 или 2000 година, и омаловажати свакога ко помисли другачије од њих.

Сећање на Светозара Боторића, првог филмског продуцента у Србији

Из родног Опаљеника, на Јавору, отишао је као дечак, трбухом за крухом. У Београду се бавио трговином и угоститељством. У свом хотелу на Теразијама отворио је први сталан биоскоп у Београду, а у историју српске кинематографије ушао и као продуцент првог српског играног филма, о животу вожда Карађорђа.



Сиријска арапска новинска агенција: Израел ракетирао околину дамаског аеродрома Мезех (и коментар)


Дамаск, САНА - Израелски непријатељ је у 3:00 часова у среду са окупиране територије западно од Тал Абу ал-Нада (брдо) са више ракета земља-земља напао околину аеродрома Мезех западно од Дамаска, сазнајемо из војног извора.