Израелски министар одбране позива на поделу Сирије и Ирака

"Полутерористичка организација" Исламска држава на извођењу ционистичких радова. Снимак преузет са: sectarianism | Uprootedpalestinians's Blog | Page 31

Израелски министар "одбране" Авигдор Либерман је у чланку за "Дифенс њус" објаснио како се његов режим носи с турбулентним Блиским истоком.

Али, за разлику од многих других израелских политичара, није траћио време на то да легитимне Хамасове снаге у Палестини и либански Хезболах назива терористима:

"Огромне конвулзије које су последњих година захватиле Северну Африку и експлодирале у Сирији, Ираку, Јемену и другде у региону, а током које смо видели оснаживање полутерористичких организација као што су Исламска држава, Хамас и Хезболах, представљају земљотрес историјских размера. Мултиетничке државе попут Либије, Сирије и Ирака су запале у хаотичне грађанске ратове јер се распадају многи аспекти трајног политичког поретка, који потиче из периода одмах после Првог светског рата."

Руска државна телевизија први пут емитовала прилог о дејствима руских специјалаца у Сирији (ВИДЕО на руском са енглеским титловима)