Белорусија: Поводом хапшења проруских новинара због "изазивања етничке и социјалне мржње"

Георгиј Фјодоров
Хапшење проруских новинара у Белорусији личи на отворено непријатељски потез против Русије, рекао је 12. децембра у интервјуу за "ЕА Дејли" Георгиј Фјодоров, члан Друштвене коморе Руске Федерације. "Чинећи уступке национализму, Белорусија се може обрести у положају Украјине", истакао је Фролов.

"Хапшење проруских новинара није само чин непоштовања слободе говора, него и непријатељски потез против Русије. Нажалост, национализам је у Белорусији све популарнији, а тај национализам је антируски. У Белорусији је увек било антируских снага, али су последњих неколико година постале веома активне. Такви инциденти наносе штету руско-белоруским односима и ако Белорусија настави са уступцима национализму може утонути у идејне противречностима и грађански рат."

Александар Меркурис: Бесна, руска војска за пад Палмире окривљује САД и "хуманитарну паузу"


Руска војска за пад Палмире окривљује САД јер не нападају Раку, "престоницу" Исламске државе, али и имплицитно критикује "хуманитарну паузу" руске владе у Алепу, која је довела до продужавања опсаде и спречила да сиријски војници буду послати да бране град

Пад Палмире изазива љутита оптуживања у Русији.

Званично, руска војска за пораз криви САД.