Гилад Ацмон: "Кошарица олоша", пјесмица Џихада Главосјека



Кошарица олоша


Прво су дошли по оне што нијекају да је било холокауста

Онда дођоше по антисемите

Па бијелце

И папке

И породичне вриједности, цркву им, хетеросексуалце, гоје и олош

А онда, авај, побиједи Трамп


Едуард Попов: Да ли Лукашенко то хоће "Мајдан" у Минску?

"То је била моја најтежа међународна посета, најтежа али веома важна. Важна за Пољску, за Белорусију, важна да се Белорусија окрене Европи", рекао је Корчевски (Извор: Глава Сената Польши: Лукашенко - очень теплый человек - Хартия'97 :: Новости из Беларуси - Белорусские новости - Республика Беларусь - Минск)

Вођа пољске странке Смена Матеуш Пискорски је у затвору од средине маја 2016. године, под оптужбом, поприлично натегнутом, да је шпијунирао за Русију и Иран (1). Пољски медији пишу да је стварни мотив за Пискорскијево хапшење било настојање пољских званичника да неутралишу сваку опасност по самит НАТО-а у Варшави. Самит НАТО-а је давно завршен, али је највећи пољски борац против Северноатлантског савеза још у затвору.

Чудним стицајем околности, у Чешкој су ухапшене вође Националне демократске странке Адам Бартош и Ладислав Земанек, који су марта прошле године организовали протест против америчког "Змајевог марша" (“Dragoon March”) земљама Источне и Средње Европе. Иако Американци читавом свету проповедају демократске вредности, против непријатеља "демократије" (читај: НАТО-а) се боре тоталитарним, совјетским методама, при чему извршиоце наређења за примену репресије, политичке и правосудне органе земаља чланица НАТО-а и ЕУ контролишу Американци и НАТО.

Прошле недеље, у суседној Белорусији, збило се нешто неочекивано, а што је можда везано за судбину Матеуша Пискорског.