Зашто Путин дискриминише косовске Србе?


На билатералном састанку председника Русије и званичних представника Европског јеврејског конгреса 19. јануара 2016. године, Јевреји замолише Владимира Путина да предузме потребне кораке зарад побољшања генерално лошег положаја јеврејске заједнице на Старом континенту. И гле, председник Путин, не баш у шали, позва све европске и Јевреје из целог света а што су отишли из СССР-а  да напросто емигрирају у Русију.

На први поглед, веома племенит па чак и демократичан потез руског председника. Али... Хајде да мало проанализирамо целу ствар.

АПЕЛ УПУЋЕН ПРЕМИЈЕРУ ВУЧИЋУ: Опстанак српске Херцеговине није могућ без помоћи Србије

Замјеник предсједника Координационог одбора свих херцеговачких удружења у Србији Светозар Црногорац обратио се писмом премијеру Србије Александру Вучићу са молбом за састанак са делегацијом састављеном у име 14 херцеговачких удружења регистрованих у Србији. У писму је јасно изражена жеља да Србија економски оснажи Херцеговину. 


Светозар Црногорац у писму апострофира да би требало промјенити досадашњу праксу да се Херцеговина снабдјева робом из Србије преко хрватских фирми из Мостара и осталих западнохерцеговачких општина (храна, пиће, одећа, обућа, намештај, електотехнички уређаји, аутомобили, механизација, делови за механизацију…) и да би српску Херцеговину  требало економски снажније повезати са Србијом.

Из писма преносимо неколико конкретних предлога који би били значајни за помоћ и опстанак српске Херцеговине.

Пробајте Линукс на Виндоусу 10



Ако вас сместа не изнервира оно "Yo, guys" Дејва Бенета, црнчета чија Јутјуб страница баш и не охрабрује, можда ћете учинити себи услугу и пробати Линукс, бар на Оном другом оперативном систему (чији назив поштен пингвиниста не воли ни да изговори).

Рекао бих да је од користи и How to Install and Use the Linux Bash Shell on Windows 10, јер даје детаљно упутство, а и чланак је врло озбиљне куће (без обзира на назив) How-To Geek - For Geeks, By Geeks.

Милан Миленковић: Гнев Србије – записи из болнице

Средином седамдесетих, телевизија је полако почела да истискује радио, чак и у спортском програму. Одлични радијски водитељи, који су успевали да нам гласом визуелизују игру на терену, одједном су постали ТВ коментатори и почели да праве циркус – по инерцији су наставили да описују акције тимова, смећући потпуно с ума да то исто види и публика. Гледаш утакмицу на ТВ и видиш Џајића како дрибла на левом крилу, центрира, улази Драго Вабец и даје гол, а из ТВ-а се чује: „Џајић добија лопту на левој страни, продире преко левог крила и центрира…Вабец…гол“!

На овај феномен личи и модерна српска политичка аналитика – описује ти оно што, ако већ хоћеш, видиш и без ње и показује  колико се плитко може размишљати о политици, геостратегији, политичким системима, историји, философији политике, а још и најгоре од свега, та аналитика у себи не садржи ни најмањи, ни најбеднији покушај синтезе, а да није на нивоу влашке гатаре. Кад би ти аналитичари заиста знали онолико колико утисак о свом знању хоће да оставе, имали бисте готове таблице будућих догађаја. На крају, ма колико свака анализа бивала привидно дубока и ерудитивно изложена, сведе се на неколико фраза, које сте и без аналитичара знали: мож’да бидне, ал’не мора да значи. Што би народ реко: „Жив ми Тодор, да ми чини говор“.

Ајдемо неким редом: