Александар Јовановић: Не било вам тешко...упоредите ова два извештаја о испитивању Рекса Тилерсона у Сенату

Да човек не поверује. По Спутњику на српском језику, будући амерички државни секретар на Русију гледа безмало као прошли, док извештај Радија Слободна Европа сугерише да Тилерсон истина не повлађује Русији у свему, али да, чак и кад је оптужује, има разумевања за њену политику и не жели да придодаје нове оптужбе на рачун државе која га је одликовала.

Да ли Спутњик оваквим чланчетом (за српску публику, која има изузетан утицај на токове светских послова) жели да помогне новој америчкој администрацији засутој новим оптужбама да је руска муштерија тако што Тилерсона представља русофобнијим него што овај јесте, или ...

Закључите сами. Што се мене тиче, ово је само још један доказ да Руси у Србији држе полудилетантско пропагандно гласило, које, истина, понекад уме да нађе неко зрно, али посао не обавља на прави начин, ни кад су у путању интереси газде, ни домаћина. 



Тилерсон: Русија захтева поштовање, али игнорише САД

Кандидат за место државног секретара САД Рекс Тилерсон изјавио је да Русија у својим активностима не узима у обзир интересе САД.

© AFP 2016/ BEN STANSALL

„Док Русија тражи поштовање и значај на међународној сцени, њене недавне активности не узимају у обзир америчке интересе“, рекао је Тилерсон на саслушању у Одбору за спољне послове америчког Сената.

Тилерсон није рекао о каквим активностима се ради.

Он је Русију поменуо у контексту „претњи у свету који се мења“.

Пол Крејг Робертс: Не надајте се да ће Трамп бити инаугурисан

Фотографија: Кевин Хаген / Њујорк тајмс
Владајући естаблишмент не намерава да допусти да Трамп постане председник.

Најновија "експлозивна" вест гласи да су "више америчких званичника са непосредним сазнањем" Си-Ен-Ену рекли да су у поседу "поверљивих докумената" која потврђују да Русија има компромитујуће документе о Трампу, такве природе да јој омогућавају да уцењује новог америчког председника. "Поверљива документа" су меморандуми које је сачинио бивши оперативац британске обавештајне службе, "чији ранији рад функционери америчких обавештајних служби сматрају кредибилним".