"Дебијан је права загонетка, тежак"


Дебијан је права загонетка, тежак. Овакву и сличне изненађујуће изјаве често сам чуо у прошлонедељним разговорима са групом нових студената рачунарства и њиховим професорима.

Па да изложим шта сам још сазнао и закључио.

Истините вести Радио-телевизије Србије: Обаму као успешног председника види 60 одсто Американаца

Одлазећи председник САД Барак Обама ће Белу кућу у петак напустити са највишом подршком међу Американцима још од самог почетка првог мандата.


У најновијем истраживању јавног мњења, које су спровели америчка телевизијска мрежа Си-Ен-Ен и маркетиншка фирма "ОРЦ", Барак Обама има 60 одсто подршке испитаника, што му је најбољи рејтинг од јуна 2009. године у којој је преузео чело САД.

Барак Обама (архивска фотографија)

Ваздушна подршка САД и њихове коалиције Исламској држави у борби за Деир ез-Зор

Syrian Arab News Agency – S A N A

Још једном разарајући сиријску инфраструктуру, међународна коалиција предвођена Сједињеним Америчким Државама је уништила мост у провинцији Деир ез-Зор.

ВМРО-ДПМНЕ води кампању против Сороша и Фонда за отворено друштво


Највећа странка у Македонији ВМРО-ДПМНЕ, која је победила на изборима 11. децембра, покренула је низ напада НВО које се финансирају преко Сорошеве фондације, тј. Фонда за отворено друштво, што је назив под којим је позната у Бившој Југословенској Републици Македонији (БЈРМ).

ВМРО-ДПМНЕ и њени руководиоци кажу да Џорџ Сорош даје милионе невладиним организацијама које подржавају левичарске странке.