Милан Миленковић: Догодиће се јуче


Са великим жаљењем морам да констатујем да и браћа Руси, односно њихови историчари и политички аналитичари, не могу да батале моралисање у политици и да историјска збивањa гледају са функционалног становишта. Један наслов, заправао текст Никите Бондарева, привукао ми је пажњу, а можете га погледати овде:

РУСКИ ИСТОРИЧАРИ ИМАЈУ ДОКАЗЕ КОЈИ ЋЕ ПРОМЕНИТИ СРПСКУ ИСТОРИЈУ: „Покрет Драже Михаиловића није онакав каквим га представљате у Србији!“ | ИНТЕРМАГАЗИН

Руски плаћеници у Сирији и свету (ВИДЕО)




Превод:

Прослава Дана хероја отаџбине одржана 9. децембра у Кремљу је скренула пажњу на једну од најмање јасних компоненти руских тајних паравојних могућности, када је фотографија снимљена том приликом а на којој су председник Владимир Путин и руководство приватне војне компаније "Вагнер" почела да кружи друштвеним мрежама.

Вагнер је псеудоним Дмитрија Уткина, пензионисаног припадника Оружаних снага РФ који је до пензионисања командовао 700. одредом за специјалне операције 2. засебне бригаде за специјалне операције Главне обавештајне управе Министарства одбране. Искуство у операцијама приватних војних компанија (ПВК у даљем тексту - прим. прев.) је стекао радећи за Безбедносну групу "Моран" с којом је учествовао у противпиратским операцијама у Сомалији. И "Вагнеров" помоћник команданта Вадим Трошев је руски војни ветеран.