Руслан Осташко: Путин у посети Орбану и јади "младе украјинске демокрације"

Фотографија: Алексеј Дружињин / Спутњик

Посета Владимира Путина Будимпешти је узнемирила европске и украјинске медије, увређене што руски председник безбрижно иде у државу чланицу ЕУ и НАТО-а, где чак наилази на разумевање и подршку.

Затим, чини се да је Русија у могућности да државама ЕУ понуди веома привлачне услове сарадње, толико привлачне да се заборавља на антируску "европску солидарност". А хоће да наљути и откриће да добро стечено у сарадњи с Русијом побеђује зло. Опет.

Молба читаоцима "Ћирилизовано" из Сједињених Америчких Држава

Hellenic American Leadership Council

Поштовани,

има већ неколико година како сам претплаћен на обавештења Грчко-америчког савета, а поводом Ердогановог насртаја на Свету Софију, када је православну светињу, а садашњи музеј, хтео да поново претвори у џамију.

Захваљујући обавештењима Грчко-америчког савета - циркуларним иако их започињу именом претплатника -  сазнао сам доста, и понешто употребио при избору текстова за превођење. Дакле, дугујем. Па да вратим, јавном молбом вама, јер ја нисам, Богу хвала, амерички држављанин, док понеко од вас...а шта ћете :)

Руско-српски односи или јуначење једним оком пазећи на Трампа


Последњих месеци прошле и првих дана нове године, Балкан је поново запосео ступце светске штампе, засењујући Сирију и Донбас. У понашању српских вођа - бескомпромисним изјавама Милорада Додика (из Републике Српске, дела Босне и Херцеговине) и оштрим саопштењима Томислава Николића (Србија), европски медији су, по обичају, видели "Москвине прсте" како приносе шибицу "европском бурету барута".

Иако српски фитиљ чак и не тиња, а барут је још влажан.