Контравести...на лажи о "масовним погубљењима у Сирији"

Прво вест, па онда контравест и коментар.


Илустрација (Фото Ројтерс)

 

Политика Online - Амнести: У сиријском затвору обешено 13.000 људи


БЕЈРУТ - У сиријском затвору Сајднаја, познатом међу затвореницима као „кланица”, војна полиција је обесила чак 13.000 људи у периоду од четири године, а тела је камионима превозила до масовних гробница, тврди у данас објављеном извештају међународна организација за људска права „Амнести интернешенел”.

"Дебкафајл" у медијској припреми израелске војне интервенције у Сирији: "Израелска пасивност може довести до присуства Ирана на Голану"



Превод:

Премијер Бењамин Нетањаху је за "дипломатски приоритет" одредио наглашавање опасности од тероризма под покровитељством Ирана и иранских ракета које могу да носе нуклеарне главе, па је то била и једна од главних тема његових разговора са британском премијерком Терезом Меј приликом њиховог сусрета у Лондону у понедељак 6. фебруара, а биће и кад се у Вашингтону 15. фебруара буде састао са Доналдом Трампом.

Али председник САД и премијерка Велике Британије знају, обавестиле су их њихове обавештајне службе, да команда Израелских одбрамбених снага и садашњи коминистри одбране Авигдор Либерман  и Моше Ја'алон, као што су чинили и ранији министри, свом премијеру упорно и чврсто препоручују да се не меша у сиријски сукоб.

Дакле, Израел је искључен из практичних разматрања везаних за будућност Сирије. Али зато је Јордан ушао у игру, као главни блискоисточни учесник у пактирању и војној сарадњи САД, Русије и Турске, жељних да избаце Иран из Сирије.