Бљицкаста надања: "TRAMP POPUNJAVA RUPE Za američku bezbednost brinuće čovek koji je DOBRO POZNAT SRBIJI?"

Александар Јовановић / Ћирилизовано:

Превентивно, да се припремите за ову сплачину тако што ћете прочитати и нешто позитивно... Бајци је крај - САД почела да кажњава украјинске политичаре / "Fairy Tale is Over": US starts sanctioning Ukrainian politicians - Fort Russ / Вслед за Ляшко США готовят запрет на въезд целому ряду украинских политиков - antifashist

А "Блицов" текст остаје на писму које и заслужује.

Foto: Reuters

Nakon iznenadne ostavke savetnika američkog predsednika Donalda Trampa za nacionalnu bezbednost Majkla Flina, veliki broj zvaničnika zaduženih za nacionalnu bezbednost SAD i zvaničnika Bele kuće, uključujući Trampovog zeta Džareda Kušnera, dalo se u potragu za osobom koja će trajno zameniti Flina na funkciji.

Питер Лавел: Коментар о "оставци" Трамповог саветника за националну безбедност, генерала Мајкла Флина

Генерал Мајкл Флин је пао као прва жртва борбе неоконзервативаца против исхода председничких избора

 

Фотографија: Џорџ Фреј / Гети имиџис

Саветник за националну безбедност је оставку дао у понедељак увече, после открића да је о америчким санкцијама Русији разговарао са руским амбасадором Сергејем Кисљаком, и то у децембру, недељама пре Трампове инаугурације, чиме је прекршен закон.

Македонско искуство

Срби у Македонији успели су оно што Срби у Црној Гори, којих је много више, али који немају ту врсту историјске прилике, нису...

„Западни Балкан“, политичка творевина коју су 1995. и 1999. године створиле бомбе америчког ратног ваздухопловства и шовинистичка мржња дела вашингтонске елите која је злоупотребила победу у Хладном рату, налази се током протеклих месеци у великој кризи. Сила која га је створила пролази кроз процес великих промена. Чак и да САД и савезници остану одани принципима раније политике, иза ње више неће бити старих људи, отворене идеологије мржње према само једном народу и његовој култури, нити старог, готово идеолошког, жара у чињењу зла. Југословенски народи остали су после свега дугорочно посвађани. Међутим, суседни млади национализми - посебно у крајевима отргнутим од српске државе, који су припадали српским земљама или тамо и даље живи велики број Срба - доживљавају ових дана нови велики узлет.