Руско-усташки односи у кризи: "PUTINOVA OSVETA U Rusiju zabranjen uvoz hrane iz Hrvatske! Od naših poduzeća iz prehrambenog sektora sada samo dvije tvrtke imaju prolaz na to tržište"

Александар Јовановић / Ћирилизовано:

Је л' "Сбербанка" лепо позајмила 1,3 милијарди евра Ивици Тодорићу? Јесте. Је л' овај опикнуо? Јесте: Ivica Todorić, ili kako je "propao" hrvatski tajkun koji je kupio Srbiju - Nedeljnik. Враћају ли Хрвати паре за које су пазарили леп комад Србије? Не, иако их је Путинова и Лавровљева узданица у Загребу лепо подсетила да не дугују само пословно: "Не заборавите, Русија је фактички прва признала Хрватску".

Ружна је истина да нема веће радости од злурадости, али извол'те, уживајте и ви мало у... Путиновој изведби војвођанерске складбе "Ди су наши новци?".

(И латиници. И "умећу" насловљавања што га копирају "Блиц" и РТС).

REUTERS

PUTINOVA OSVETA U Rusiju zabranjen uvoz hrane iz Hrvatske! Od naših poduzeća iz prehrambenog sektora sada samo dvije tvrtke imaju prolaz na to tržište



Od hrvatskih poduzeća iz prehrambenog sektora sada prolaz do velikog ruskog tržišta imaju samo koprivnička Podravka i Sardina iz Postira na Braču

Skidanje niza hrvatskih tvrtki s popisa izvoznika u Rusiju novi je korak unatrag u hrvatsko-ruskim odnosima. Ruske su vlasti, naime, početkom godine uskratile izvozne dozvole za dobar dio hrvatskih prehrambenih tvrtki, pa slobodan prolaz na ogromno rusko tržište s gotovo 145 milijuna potencijalnih potrošača, sukladno novim pravilima igre, od naših poduzeća iz prehrambenog sektora sada imaju samo Podravka i Sardina.

Емануел "Ротшилд" Макрон - одговор глобалиста на Трампа, Путина и Ле Пен

Фотографија: Кристоф Аршамбо/ АФП преко Гети имиџис
Француски избори јасно показују с каквим лукавим и искусним противницима имамо посла. Наднационална олигархија и бирократија су тако опасни, да ни Путину и Трампу, када би удружили снаге, не би било лако да с њима изађу на крај.

Најопасније својство наднационалне олигархије и бирократије, о којима је Путин говорио на Валдаију, нису њихови финансијски ресурси и приступ свим полугама власти - иако је и то изузено важно. Најопаснија одлика сорошита и каганита је њихова способност учења. Наднационална елита, која је донедавно потпуно контролисала САД, а у европској политици и сада има последњу реч, није никакав мумифицирани совјетски политбиро, него група паметних и искусних пословних људи и политичара још увек способних да пролију море крви.