Финска и НАТО потписали информатички пакт

Оквирни споразум су потписали стални секретар Јука Јусти и амбасадор Сорин Дукару, помоћник генералног секретара НАТО за Нове безбедносне изазове

Стални секретар финског Министарства одбране Јука Јусти је 16. фебруара 2017. године у Бриселу потписао оквирни политички споразум о информатичкој одбрани између Финске и НАТО-а. Оквирни споразум је припреман од 2011. године, у чему су кључну улогу имали Одбрамбене снаге, Министарство одбране и Министарство спољних послова, али су учествовала и друга министарства. Пре потписивања Споразума, о његовим оквирима су обавештени парламентарни Одбор за одбрану и Одбор за спољне послове.

Све већа је опасност од информатичких претњи. Финска државна информатичка безбедност и информатичка одбрана ће бити ојачане учешћем Финске у међународној сарадњи. Сарадња с НАТО-ом у развијању одбрамбених информатичких капацитета доприноси развоју националне одбране и остваривању циљева информатичке одбране у Одбрамбеним снагама.

Милан Миленковић: Трампологија са примењеном путинологијом за почетнике

Никада, од како ја памтим, иначе килава српска политичка аналитика, није доживела тако дубок пад, нити толико далеко побегла од стварности, као од времена кад је Трамп добио председничке изборе у САД. Приче, ни на каквим чињеницама утемљене, о новом добу, о новом светском дилу између брата Трампа и цара Путина, па је још мало фалило да се, у машти српских политичких аналитичара, од којих неки већ петнаест година живе од интроспекције и најаве доласка Руса, САД и РФ уједињене у једну државну заједницу, прикључе себи Кину, победе ИСИС и отпочну доба Водолије.

Наравно, оно мало трезвених аналитичара, или бар скептика, у које и сам спадам, били су торпедовани и проглашавани русофобима и мрачњацима. Говорио сам, а ви, који читате моје текстове и слушате моје емисије, да се свет не врти на начелима српског патријахалног друштва, у коме патер фамилијас улази у гајбу, распали руком по столу и каже: „Оца ли вам вашег, од сад ће да буде како ја кажем“! Говорио сам да у тој Америци постоји некакав Сенат и некакав Конгрес, у који је последњи поштен и наиван политичар ушао пре више од 200 година и да брат Трамп, најбољи друг цара Путина, нема одрешене руке као српски патер фамилијас, што се и потврдило.

Незналачка похвала окупаторовом оружју: "'MAČETA SMRTI' Amerikanci tvrde: Dizajnirali smo NAJBOLJI AVION na svetu"

Александар Јовановић / Ћирилизовано:

Прво цела "Блицова" ода "америчкој авијацији", а затим само пар преведених пасуса из чланка Дејвида Акса с блога War Is Boring ("Рат је досадан"), такође жестоког заговорника америчке империјалистичке политике, али за разлику од "Блица", уз коришћење сивих ћелија и, кад год се може, истинитих података.

Осим ако нисте уредник каквог кликољубног портала - што значи алав, великих хтења а скромног знања - то ће вам бити довољно да закључите где је окупаторова медијска слушчад оманула. Пропаганда није за свакога. Што је добро: громопуцателни наслови без чињеничне потпоре производе ефекат супротан од жељеног, уједно разоткривајући квалитет окупаторовог пропагандистичког кадра.

Foto: Stavatti / Promo "Mačeta"

 

"MAČETA SMRTI" Amerikanci tvrde: Dizajnirali smo NAJBOLJI AVION na svetu


Američka avijacija razvila je koncept novog lakog borbenog aviona koji nosi nadimak "Mačeta". Najveća razlika u odnosu na prethodnike i konkurenciju je u materijalu od kog se pravi, kao i u tome što će imati propeler. Amerikanci ambiciozno tvrde da će "Mačeta" biti najbolji laki borbeni avion na svetu.

Доналд Трамп спроћу "седме силе" - снимак конференције за штампу америчког председника "њујоршког стила"




Трамп на борбеној конференцији за штампу, на којој се обрушио на медије и критичаре, рекао да је неред наследио / Trump says ‘I inherited a mess,’ blasts media and detractors at combative news conference - The Washington Post

"Председник Трамп је у четвртак свету обнародовао своје притужбе медијима, обавештајној заједници и свим клеветницима. Повећи излив тока свести за новинаре донео нам је штошта, од тврдње "неред сам наследио" до открића да његова голуждрава администрација "ради као подмазана"