Белорусија не верује донбаским пасошима


Белорусија је саопштила да неће одговорити истом мером на указ руског председника Владимира Путина, којим се власницима пасоша Доњецке и Луганске Народне Републике омогућава слободан, безвизни, улазак у Руску Федерацију. Република Белорусија је део "државне заједнице", заједно са РФ, што значи да грађани обе државе чланице Савеза Русије и Белорусије могу слободно да живе и раде у другој држави чланици, без обавезне визе, само се тражи да имају домаћи, или интерни пасош, али не и пасош за путовање у иностранство.

Поводом "Спутњиковог" чланка "Шојгу: У Британији није рођена животиња која би наређивала руском медведу"

Прво мало (плаћене) курчевитости, а затим подсећање на само неколико чињеница.

© Sputnik/ Валериј Мељников

Шојгу: У Британији није рођена животиња која би наређивала руском медведу

Министар одбране Русије Сергеј Шојгу је прокоментарисао саопштење британског колеге Мајкла Фалона да Запад не жели да „медвед гура своје шапе у Либију“. Према Шојгуовим речима, тешко да је „у њиховом зоолошком врту рођена звер која може да наређује медведу“.

Поразни резултати истраживања - 36% Руса за неутралност Русије у "украјинском сукобу"

Фотографија: Дан Леви / Спутњик

Више од једне трећине Руса (36%) је за неутралност Русије у украјинском сукобу, док их скоро четвртина (24%) сматра да треба признати независност Доњецке и Луганске Народне Републике - показује најновије истраживање јавног мнења које је спровео Сверуски центар за истраживање јавног мнења.