Ал Каида добила Оскара




Холивуд је лаж. А то су и филмови - лажни прикази лажне реалности која постоји само у главама сценариста, редитеља и углавном бесловесне публике (мада и ја волим неке филмове).

Холивуд се никада није устезао од плагирања. Сваку идеју, причу или филмски трик што су негде одјекнули, па су тиме и потенцијални генератор долара - Холивуд копира до изнемоглости. Сваки успешан make обавезно има remake. И још један.

Водитељ Мис универзума 2015 је "погрешно прочитао" одакле је победница. Рекао је "Колумбија", иако је победница била Филипинка. После неколико минута се "исправио", али је "грешчица" већ намакла додатну медијску пажњу - и доларе - власнику "ивента".

М. К. Бадракумар о трамповско-кинеском изоловању Русије

Кинески државни саветник Јанг Ђиечи је у Њујорку, на позив америчке администрације.  Јанг је први кинески високи државни функционер који посећује САД од када је Доналд Трамп преузео дужност председника. У Њујорку је био у децембру, али да се састане са Трамповим транзиционим тимом.

Агенција Синхуа пише да ће Јанг "са америчким званичницима разговарати о широком спектру питања, али да је најзначајније реафирмација тона билатералних односа какав су успоставили лидери две државе у телефонском разговору" (9. фебруара). Сусрет Доналда Трампа и председника Си Ђинпинга ће бити "на врху агенде Јанг Ђиечија и америчких званичника, који ће размотрити када и где ће се састати два шефа државе, који су у телефонском разговору рекли да се надају скором сусрету".

За садашње и будуће пингвинисте: Војаџер 9, француски спин Дебијана (ВИДЕО)


Voyager

Војаџер (Voyager) је познатији као спин Убунтуа, али ево, сад се ради и на верзији новог Дебијана Стреч (Debian Stretch), чији се излазак очекује за два-три месеца.

Ово бета издање је намењено искусним линуксашима. Али за почетнике и оне који би да пређу на Линукс може да послужи као илустрација колико слободарски оперативни систем уме да буде леп. И прилагодљив, о чему видео такође говори.

Војаџер (Војажерррр?) је посебно  интересантан за вас који говорите француски. Ма колико нека дистрибуција Линукса била "лака" или "тешка", добро је на располагању имати предусретљиву заједницу и форум на језику којим владате.

Шта би сироти Спутњик без Твитера

За пример, прво "вест", затим коментар


Скандал на додели Оскара: „Месечина“ бацила сенку на „Ла-ла ленд“ (видео)

 

© AP Photo/ Chris Pizzello/Invision

Филм „Месечина“ добитник је овогодишњег Оскара за најбољи филм.

 


Овогодишњу доделу Оскара обележила је забуна око доделе награде за најбољи филм — пошто је прво као победник проглашен „Ла-ла ленд“, а заправо је награда припала филму „Месечина“ Берија Џенкинса.


Редитељ филма „Ла-ла ленд“ Демијан Шазел освојио је Оскара за режију и оборио рекорд као најмлађи добитник награде Академије.

После краће забуне и погрешног читања Феј Данавеј, „Месечина“ Берија Џенкинса проглашена је најбољим филмом.


ММФ у инспекцији намесничке управе у Србији


Делегација Међународног монетарног фонда (ММФ) боравиће од данас до 6. марта у Србији поводом контроле спровођења текућег трогодишњег аранжмана из предострожности, речено је агенцији Бета у канцеларији ММФ-а у Београду.