Рус за понети

Александар Јовановић / Ћирилизовано: Текст Ивана Стефановића, некадашњег радијског радника, нећу исправљати, иако има стравичних правописних и стилских грешака, па и оцена (на пример, о пореклу српског русофилства). Преносим га у неизмењеном облику, осим што сам изабрао другу фотографију "Руса за понети" и ставио је на почетак - из графичко-уређивачких разлога, ни због чега другог. Шта мислим о сличним поступцима несрећног руског бирократе на месту амбасадора рекао сам у Ћирилизовано: Поводом "Блицовог" прилога "Ruskog ambasadora u ovakvom izdanju do sada niste videli (FOTO)".

Фотографија: М. Ђоковић / РАС Србија

“Ђе си Чепурине Србине нема те сто година“ грли Милијан амбасадора Русије. “Ево Милијанче Стојанче донео сам ти једног руса на поклон и зове се Чапурин “ – рече насмејано Мичко спонзор СНС-а у Косјерићу. Милијан се наједном трже кад виде Тулија како клади шокиран, “ шта ти је који мој Драгане “ а Тули га упита тихо “ Смем ли да га пипнем “? “ Кога бре, руса“? а Тули ће Милијану “ Дааааа “. Ма после иде пипање од 12 до 13 часова.

“Спасибо друзьям, я понятия не имею, что я пришел или Мичко уговорил меня приехать и просто хихикать.“ Обрати се Чепурин. “ А! Шта вели амбасадор “ – упита Милијан Мичка. “ Каже да је годинама маштао да дође и посети најбољег кувара на свету који је спремао јела чак и другу Титу“. “ Не сери! Стварно тако реко? Јоој јесам и Стаљину куво бем ти уштипак “ – поче Милијан еуфорисати по новој канцеларији.

Вести "Дебкафајла": Нетањаху се састао са Путином; Турска бесна због америчке подршке Курдима; САД одбациле кинески предлог за смањивање напетости са Северном Корејом

 
Фотографија: Гети имиџис (Извор: Putin and Netanyahu: A complex diplomatic dance - BBC News)

 

Нетањаху у Кремљу разговарао са Путином


Израелски премијер Бенџамин Нетањаху се у четвртак поподне, у Москви, састао са руским председником Владимиром Путином. На почетку састанка, Нетањаху је рекао да Иран и сада јасно каже да жели да уништи јеврејску државу, и такве слогане исписује на својим балистичким ракетама. Тероризам екстремних исламиста - шиита на челу са Ираном не прети само Израелу, него и региону и целом свету, рекао је Нетањаху, додајући да су Русија и Израел партнери у жељи да спречи било какву победу радикалног ислама.

Помозимо мајци и сестри да обиђу гроб србског добровољца у Донбасу

Владимир Станимировић, херој Новорусије

Мајка и сестра хероја Новорусије Владимирова Станимировић спремају се на пут у Донбас 19. марта, како би обишле гроб свога сина и брата, а такође како би упознале његову супругу и дете које је оставио иза себе. Потребна су средства за пут. Помозимо мајци и сестри хероја Новорусије и Србије Владимира Станимировића да оду у Донбас. Владимир није жалио свој живот, немојмо ни ми жалити своју лепту и тако укажимо поштовање и љубав за његову жртву!

Турска уједињује бивше непријатеље



"Ал Масдар" пише да се у сиријском кантону Ефрин тренутно воде борбе између турске војске курдских Сиријских демократских снага, које ову северносиријску област контролишу од 2012. године.

Овиме опет ескалира турска операција "Штит Еуфрата", у којој Турске оружане снаге са својим савезницима џихадистима спроводе окупацију сиријске територије, и то када су курдске снаге постигле споразум са Арапском војском Сирије да заједно делују против заједничког непријатеља - Турске и терористичке Слободне сиријске армије.