Министарства намесничке владе у акцији подвођења српске деце "Мајкрософту": "Бежични вај-фај за 40 школа у Србији"


Бежични вај-фај за 40 школа у Србији



Мадам државни секретар у Министарству трговине, туризма и телекомуникација, Татјана Матић

Министарство трговине, туризма и телекомуникација, Министарство просвете, науке и технолошког развоја, и компанија Мајкрософт, покренули су пројекат увођења бежичне вај-фај мреже у школама у руралним подручјима Србије.

Поред брзе вај-фај мреже чије ће коришћење бити бесплатно, 40 основних и средњих школа са више од 17.000 ученика и 2000 наставника, добиће висок ниво сигурности и контролу коришћења садржаја на интернету кроз наменски портал.

Пол Крејг Робертс: Сједињене Америчке Државе напале Сирију - што им је омогућила Русија

Одлагањем да начисто избаци Исламску државу из Сирије, Русија је Вашингтону дала времена да тамо убаци своје јединице. Изгледа да су се Руси надали да ће обезбедити сарадњу САД у чишћењу онога што је остало од Исламске државе у Сирији, као начину побољшања односа између Вашингтона и Москве. Руси су се уздали у ове пусте снове јер је Трамп причао да жели боље односе. Сада кад су Израел, Турска и САД нелегално окупирали делове сиријске територије, и у отргнутим деловима наметнули марионетску власт непријатељски настројену према Асаду, Вашингтон може да настави са сукобом.

Као што чини у Украјини, подривајући вољу руског народа.

Ендрју Корибко: Зашто се Кина "партнерише" са Израелом и Саудијском Арабијом (2)

Први део можете прочитати овде.

 

Салман у Потрази за "Путем свиле"

 

Извор: Saudi Vision 2030

  

1.  Чари Истока

Променивши брзину и после заокрета ка јачању кинеско-саудијских односа, краљ Салман је са НР Кином потписао сет уговора вредних 65 милијарди долара, који покривају све - од развоја инфраструктуре, преко војне сарадње до финансија и енергената, па Салман сад  може мало да одахне, јер му је земља протеклих година изгубила стотине милијарди долара због пада светских цена енергената и прескупог "рата против тероризма" у Јемену, а партнерство с Кином ће помоћи да Саудијска Арабија остане на ногама и не сруши се.

Како је саудијска привреда превише зависна од извоза енергената, краљевина гледа како да започне дуг и болан процес диверсификације путем структурних реформи названих "Визија 2030", које су, гле чуда, савршено комплементарне са "Једним појасом, једним путем".

Ријад хоће да у наредних 15 година суштински преобликује своју привреду, да постане "нормална", а једино средство да се примакне том циљу су кинеске инвестиције у реалан сектор, тј. производњу и трговину.