Спутњиковска тугованка: "Хрвати не дају Агрокор Русима"

© YT/Al Jazeera Balkans

И даље нема потписа на уговор за спас Агрокора. Само оптимизма да ће га бити наредне недеље. Хоће ли га спасавати повериоци који су договорили стендстил аранжман, или држава Хрватска законом који ће се такође следеће недеље наћи пред посланицима?

После два и по месеца откако је обнародована криза у највећем регионалном концерну који запошљава 60.000 људи, покушај спасавања Агрокора добио је конкретне назнаке. У истом дану, договор о томе постигле су банке повериоци, међу којима су највеће две руске — Сбербанка и ВТБ, а Влада Хрватске је донела закон који је већ назван „лекс Агрокор“.

Нови управљачки тим Агрокора сигурно ће нешто мењати, а у којој мери ће се то одразити на фирме тог концерна у Србији сада је тешко рећи поготово што, како тврде, овде послују позитивно, каже за Спутњик министар трговине Расим Љајић.

Телефонска секретарица Министарства спољних послова Руске Федерације: "За услуге руских хакера, притисните 2"

Министарство спољних послова је снимило следећу поруку, која ће бити подељена свим дипломатским представништвима Руске Федерације:



Препоруке за 1. април 2017.

 

Од свачега и од свуда помало. Током целог дана. Без неког реда, ал' важно да не промакне

 

1. Руско-усташки односи...уз малу помоћ америчких "партнера"


Фотографија: Д. Ковачевић

SEEbiz.eu / RS / Američki konzultant vodit će restrukturiranje Agrokora - Mijenjat će se Uprava tvrtke, ali ne cijela odmah, već će se za početak osnažiti uvođenjem funkcije glavnog direktora za restrukturiranje kao ključne osobe za provedbu programa stabilizacije. Bankari tvrde da još traju razgovori s potencijalnim kandidatom te da bi trebao biti imenovan za dva do tri dana. Ipak, Večernji list neslužbeno saznaje da je bi mogla biti riječ o američkom konzultantu koji potječe iz jedne od najjačih konzultantskih kuća Alvarez&Marsal, koje je ranije angažirao Sberbank pa su djelomično upoznali koncern.

Толико о "Спутњиковој" лагарији Руси победили: Тодорић одлази са чела Агрокора?. Ако вам није доста Руси одлазе — Руси долазе.


2. Али да путинољупци не клону духом, извол'те:

 
Vladimir Putin T-Shirt | Spreadshirt

Is Putin the 'Preeminent Statesman' of Our Times? - "If we were to use traditional measures for understanding leaders, which involve the defense of borders and national flourishing, Putin would count as the preeminent statesman of our time...