Пол Робинсон: А од САД, козе и копнено бродовље

Here's looking at you, kid - "америчко јаре" у Херату, у Авганистану (Фотографија: Масуд Хусеини / АП)

И раније сам скретао пажњу на америчког специјалног генералног инспектора за реконструкцију Авганистана (US Special Inspector General for Afghanistan Reconstruction - SIGAR), Џона Сопка, који је извршио ревизију 117 милијарди долара које су САД утрошиле на економску и хуманитарну помоћ Авганистану. Његови извештаји су каталог отпада и неспособности запањујућих размера. Сопко је, између осталог, открио да су САД:

потрошиле 6 милиона долара на куповину и авионски превоз девет италијанских коза у Авганистан;

- и 486 милиона на куповину летелица за авганистанску авијацију, на којима је било преопасно летети па су исечене у старо гвожђе вредно 32 000 долара;

- потрошиле 34 милиона да саграде командни центар површине 5946 квадратних метара - никад употребљен;

- утрошиле 150 милиона у луксузне виле за особље из сектора за економски развој;

- и 3 милиона на Ратну морнарицу Авганистана, државе која мора нема, па није ни видела то бродовље.

Нажалост, ово је само врх леденог брега, бисери глупости што излуђује.

Демони, пиштаљке и Централни комитет

"Безбедоносне службе створене стварањем Брозове државе и данас владају, додуше свака у свом атару, кад затреба услуга онда тргују међусобно".

Поруке јасне али не и организатор. Фото: КМ Новине
  
Агон

Док су обале у свађи
Воде ће мирно протицати

                      Бранко Миљковић
                     
                   
Агон (грч.) је мегдан, такмичење у витешким играма код старих Грка. Актери или агонисти су учествовали на Олимпијским играма и према Платоновим речима били „божје играчке“.

Пише: Стево Мрђен


Прича каже да је учесник студентских немира 1968., односно један од њих 28 из организационог одбора, искористио прилику након петооктобарске смјене властодржаца и отишао да прегледа тада отворене картотеке безбедоносних служби. Констатовао је да само њих 4 нису били доушници службе!!

Можете ли уопште да замислите моћ тадашњих безбедоносних служби?!

Након Титове смрти, 80-те су биле године у којима је бивша држава као спој Истока и Запада изгледала као рај за многе наше сусједе. Снимала се популарна музика, филмска продукција је штанцала пуном паром, путовало се скоро без ограничења, вјерске слободе, безбедност изузетна, сви који су тражили посао могли су да га нађу, нико није правио проблем одласка у печалбу, врло отворено друштво рекло би се.


Препоруке за 6. април 2017.

Египатски председник Ал Сиси и Доналд Трамп (Ројтерс)

1. "Израел тудеј": Трамп наводно хоће да буде домаћин мировног блискоисточног самита / Trump Reportedly Looking to Host Mideast Peace Summit


Амерички председник Доналд Трамп, после сусрета са египатским председником Абделом Фатахом ал Сисијем што га је имао у понедељак, како пишу арапски медији, хоће да овог лета буде домаћин мировног блискоисточног самита.

Што је у Израелу забринуло не мало људи.

Иако Израел и Египат блиско сарађују од када је на власти Ал Сиси, овај је Трампу наводно рекао да мир између Израела и Арапа треба да се заснива на Арапској мировној иницијативи из 2002. године.

Read more ....

Уредник "Вор њус апдејтса": Израелска десница се нешто пронервозила... Trump's surprisingly conventional Israel policy - POLITICO (Трампова изненађујуће конвенционална политика према Израелу)


Извор: War News Updates: Media Reports From The Middle East Are Saying That President Trump Wants To Host A Mideast Peace Summit