Контравести: Поводом "Путин: Јевреји јачају међуетнички мир у Русији"

Путин: Јевреји јачају међуетнички мир у Русији - Руски председник Владимир Путин честитао је руским Јеврејима Пасху и истакао да јеврејска заједница води велику добротворну и образовну делатност, да даје значајан допринос јачању међуетничког и међурелигијског мира у земљи, саопштила је прес-службе руског председника...


Гилад Ацмон, баш на Пасху: Јехова, бог оружја за масовно уништење

Нема их много што знају да је зли геније који је у наш свет увео оружје за масовно уништење био Јеврејин, немачки хемичар Фриц Хабер. Због свог учинка у служби немачког министарства одбране у Првом светском рату, Хабер се сматра "оцем хемијског рата". Хабер је био пионир у претварању хлора и других гасова у оружје. Умро је 1934. године на путу за Палестину. Хтео је да учини алију, да се "успне" на Земљу Израела.

Један други Јеврејин, али "пацифиста", Алберт Ајнштајн, је са колегом физичарем и саплемеником Јеврејином Леом Силардом покренуо пројекат "Менхетн" за стварање првог нуклеарног оружја. Ајнштајн је 1939. године предложио председнику Рузвелту да САД започну свој пројекат примене нуклеарне енергије. Треба ли рећи да је пројекат "Менхетн" био крцат научницима који су пореклом били немачки Јевреји? И да су, немачки приљежно, дан и ноћ радили на атомској бомби, надајући се потпуном уништењу немачке државе и њеног становништва (не само режима).

Пол Крејг Робертс: Вашингон би да обмане Русију

Амерички државни секретар Рекс Тилерсон (Фотографија Џоа Скипера и Ројтерса преузета из Syrian people should decide Assad’s fate, Tillerson tells US media — RT America)

РТ је пренео изјаву државног секретара САД Рекса Тилерсона дату у програму Си-Би-Еса, која је одступање од онога што је раније причао против Русије и Сирије, а преститутке здушно преносиле.

Судећи по ономе што пише РТ, Тилерсон је рекао да Вашингтон планира да победи Исламску државу, а не да обори сиријски режим. На сиријском народу је - рече Тилерсон - да изабере свог председника. На Си-Би-Есу још каза: "На примеру Либије смо видели како изгледа насилна промена режима, и какав хаос то изазива и тера у беду сопствени народ." На Еј-Би-Сију је мало појачао: "Мислим да морамо научити лекције из прошлости...Сваки пут када се ради по старом, са насилном променом режима поврх свега, веома је тешко створити услове за дугорочну стабилност."