Марко Јакшић: Руске подршке: Јуче Милу, данас Вучићу

"Политика на Балкану актуелне власти у Београду је строго германофилска, зато ми не иде у главу да таква политика може да одговара и Москви".



Сутрадан, после референдума о изласку Црне Горе из Савезне Републике Југославије, примљен сам у кабинет ондашњег председника Владе Србије др Војислава Коштунице. Разговарали смо о протеклом референдуму. Сећам се да сам га тада питао зашто је Русија подржала излазак Црне Горе из заједничке државе. Рекао ми је, да ни њему то није јасно.

Пар година иза тога, био сам гост на завршној конвенцији једног од опозиционих председничких кандидата на изборима у Црној Гори, господина Андрије Мандића. Завршни митинг је био у Никшићу дан уочи предизборне ћутње. Током саме конвенције чули смо да је ондашњи руски председник примио кандидата ДПС-а за председника Црне Горе. Андрији Мандићу сам тада рекао, како он мисли да добије изборе ако и Исток и Запад дају подршку кандидату владајуће партије.

Препоруке за 12. април 2017.


Alternative Media Search Engine for Liberty Minded People

1. Универзалним претраживачима Яндекс и DuckDuckGo додајте и sigTRUTH, ако хоћете да нешто тражите по тзв. алтернативним медијима. Горе десно имате сличице три најчешће употребавана прегледача, само кликните на одговарајућу - да вас Гугл не би упућивао на "проверене" изворе типа Си-Ен-Ен и "Њујорк тајмс", који ће, уз себи сличне, и одређивати шта је "лажна вест", а шта није:
"'Big Problem': Google Fact-Checker May Confer Advantage to Mainstream Media - Google’s announcement of a new fact-checker program to be provided worldwide looks likely to rely on well-established publishers and media who already dominate global news coverage, National Security Agency (NSA) whistleblower William Binney warned..."
Да лакше управљате претраживачима, ако користите Фајерфокс (ваљда и други browser-и имају нешто слично", инсталирајте Context Search.

И потражите и друге начине којима се на једноставан начин може супротставити испирању мозга.