Америчка коалиција јуче бомбардовала и Туркмене који се против Исламске државе боре у Ираку (ВИДЕО)

Фотографија преузета из US-led coalition admits killing at least 220 civilians in Syria, Iraq | Muslimpress

Авијација америчке коалиције је у четвртак бомбардовала и туркменске Народне мобилизационе снаге у Ираку




Проф. др Миладин Шеварлић о Светском маршу против "Монсанта" и скуповима у Србији


Проф. др Шеварлић је на конференцији говорио о захтеву за проверу диплома запослених у државним и парадржавним установама.. а да се „очисти државна служба од нестручних службеника који чине само штету држави на одговорним радним местима“.

Владан Ивковић: Како је родољубље постало екстремизам


Екстремиста си ако волиш свој народ, а не волиш његове окупаторе. Зашто? Зато што тако каже окупатор.

Родољубље, које је у основи и национализма и патриотизма*, је жигосано као ускоумно, назадно, чак опасно по друштво. У суштини се ради о демонизацији родољубља јер оно веже појединца са друштвене стубове који се супротстављају глобалистичким, корпоративним, потрошачким итд. Оно веже појединца за локално, блиско, домаће, рођачко, комшијско, његово, а откида га од далеког, бриселског, вашингтонског, наднационалног, туђег, корпоративног, окупаторског.

Позната је фотографија са протеста америчких либерала против Доналда Трампа на којој жена носи паролу: “Патриотизам је расизам.“ Све је више људи у Америци које у то вјерује. Дотле се отишло.

Кинези и Руси интегришу Србију и Бугарску

cartoonsmix.com
Пре пар месеци нашалио сам се како српско-бугарски економски односи цветају од како је Трамп амерички председник. У прва три месеца 2017 године извоз Србије у Бугарску износио је 136 милиона евра, и био је за 73,4% већи него у истом периоду 2016 године, док је увоз вредео 93,5 милиона евра и повећан је за 41,5%.

Овим скоком вредности извоза Бугарска је постала седма по значају, иза Италије, Немачке, БиХ, Русије, Румуније и Црне Горе. У односу на исто тромесечје 2016. године Бугарска је постала значајније тржиште за извоз од Македоније БЈР, Хрватске, Словеније, Француске и Мађарске.