Добровољно у канџе ЦИА-е: Потписивање споразума између Владе Републике Српске и компаније Мајкрософт


Директор Агенције за информационо друштво Републике Српске Срђан Рајчевић потписаће, у име Владе Републике Српске, споразум „Мајкрософт Владин безбједносни програм“ (Microsoft Government Security Program – GSP) са компанијом Мајкрософт (Microsoft) сутра (уторак, 23. мај) у Редмонду у САД, а с циљем осигурања изградње и имплементације сигурније ИТ инфраструктуре и услуга за институције Владе Републике Српске. Споразум ће испред Мајкрософта потписати потпредсједник компаније Скот Чарни (Scott Charney), a Влада Републике Српске биће прва у региону која ће потписати овај споразум.

Компанија Мајкрософт ради са владама широм свијета како би им помогла у изградњи и имплементацији сигурније ИТ инфраструктуре и услуга, у циљу заштите грађана, привредних компанија и јавних институција.

Препоруке за 23. и 24. мај 2017.


1.
KATASTROFALAN SPORAZUM S RUSIMA Srpskim banjama NIS iznajmljuje SRPSKE geotermalne izvore i to MASNO NAPLAĆUJU - Srbija je prodajom NIS-a ustupila pored naftnih i gasnih bušotina i svoje geotermalne izvore, što je našim banjama postala omča oko vrata. NIS godišnje od prodaje geotermalnih voda dobija desetine miliona dinara, a s druge strane ima povlašćeni položaj, odnosno kršeći Zakon o rudarstvu i geološkim istraživanjima, umesto dva, u budžet vrati jedan odsto novca...

Јесте од "Блица", и сврха чланка је јасна, али ако је заснован на чињеницама, добро илуструје зашто Кремљ (и они који су садашњу кремаљску гарнитуру поставили) редовно даје подршку свакој намесничкој власти. Другим речима, окупатор ће прождрети лавовски део пале Србије, али Кремљ јесте и биће задовољан са оним што му старији "партнер" препусти.

НАКНАДНО:

Русија: Нема политичке позадине у „Агрокору“ - Русија не види никакву политичку позадину око ситуације са хрватском компанијом „Агрокор“, изјавио је министар спољних послова Русије Сергеј Лавров...