Глазгов: Протести шкотских побуњеника против британског режима

Данас су у шкотском граду Глазгову одржане мирне демонстрације на којима је захтеван нови референдум о независности



Ево како би изгледао извештај мејнстрим медија да се односи на какву арапску земљу, Русију... У ствари, било коју државу која није "Запад".

Фотографија "Гети имиџиса" преузета из In Pictures: Thousands join ‘biggest ever’ independence march - The Scotsman

Данас се у Глазгову окупило 17 000 шкотских побуњеника да протествују против британског режима. Шкотски народ је 2016. године гласао за останак у Европској унији, али националистички лондонски режим вољу шкотског народа игнорише, као што се данас оглушио и на захтеве умерених побуњеника.

Демократски активиста и лидер покрета Шкотски борци за слободу Николас Стерџен је захтевао нови демократски референдум, али британски ултранационалистички лидер Тереза Меј је одлучно одбацила такав захтев. Меј је иначе позната по непримереним и дестабилизујућим опаскама, а посебно по претњи да ће употребити нуклеарно оружје у "опцији првог удара" (о да, јесте то изјавила).

Дебкафајл, ексклузивно: Амерички и руски официри водили тајне преговоре у Аману

Мапа преузета из другог чланка "Дебкафајла", Putin & Trump discuss Iranians on Israel’s border, доступног само уз уплату

Наши војни извори су нам открили да су официри америчке Централне команде (CENTCOM) и руске војне старешине стациониране у Сирији прошле недеље у Аману имали тајни састанак на коме су разматрали успостављање зоне или зона безбедности дуж јужних сиријских граница са Израелом, Јорданом и Ираком. Састанку су присуствовали и јордански официри.

Никакав договор није постигнут, нити је уговорен следећи састанак.