Владан Ивковић: Српске издаје, I дио

Извор: kingdom-of-yugoslavia-in-ww2.com

Ко се у Другом свјетском рату борио за Српство, а ко је помагао окупатору да уништи Српство? Или ко је ратовао за Српство, а ко против њега? Је ли исто издати Југославију и издати Српство? Кога је издао кнез Павле, кога краљ Петар, кога Недић, кога Броз, а кога Дража?

Покушаћу у неколико текстова прегледати ова питања са српског становишта, унутар српског интересног обрасца.

Сваки образац издаје издајником може одредити само оног ко је имао обавезу да не стане на страну непријатеља. Српски образац подразумијева да се подјеле на издајнике и родољубе међу Србима одређују не према томе који Србин је на који начин помагао Енглезима, Американцима, Совјетима или Нијемцима, него који Србин је остао на страни Српства. Једино тако.

Пол Крејг Робертс: О пребацивању кривице за тероризам на Збигњева Бжежинског

Paul Craig Roberts - Official Homepage

Смрт Бжежинског је искоришћена да се кривица за појаву тероризма са Буша, Блера, неоконзервативаца и Израела свали на Бжежинског. Погледајте, на пример, The Real Story of Zbigniew Brzezinski That the Media Isn’t Telling | Global Research - Centre for Research on Globalization и The Geopolitical Grand Chessmaster: The Legacy of Zbigniew Brzezinski | Global Research - Centre for Research on Globalization.

Овакви чланци би требало да створе још једну особу - предмет мржње. Запад, као и свет Великог брата из Орвеловог дела "1984", не може без главног јунака за "два минута мржње".