Гилад Ацмон: Да ли је Ото Вамбијер био амерички студент или израелски шпијун?

Фотографија преузета из EKSKURZIJA U SEVERNU KOREJU "Išli smo zbog alkohola i avanture, a mogli smo da završimo kao američki student"

Ево већ четврти дан како нас збуњују причама о трагичној смрти Ота Вамбијера.

Вамбијер (22) је прошле године отишао у Северну Кореју, где је ухапшен и осуђен на 15 година тешке робије због крађе пропагандног плаката. Због  протеста "међународне јавности", Северна Кореја га је ослободила, уз образложење да је претрпео озбиљне неуролошке повреде. Лекари медицинског центра Универзитета у Синсинатију су констатовали да је Вамбијер нереспонзиван и да има тешко оштећење мозга.

"Спутњик" као средство јужнокорејско-америчке пропаганде

Прво пример, па коментар.


© Sputnik/ Iliya Pitalev


Ким Џонг Ун наредио: Чувајте и браните „тајну свих тајни“


Лидер Северне Кореје Ким Џонг Ун приликом обиласка „Објекта 92“ издао је наређење да се „брани и чува“ нуклеарно оружје, „тајна свих тајни“, од које „зависи опстанак земље“, преносе јужнокорејски медији позивајући се на тајни документ у који су имали увид.

Исламска држава губи битке али добија рат

- Исламска држава се повлачи у Мосулу , али зато у Манчестеру брзо напредује. Калифат је успешан у свом рату у Европи. Успон Џеремија Корбина, ултрапацифистичког вође Лабуристичке странке, који је за недавне нападе у Мачестеру и Лондону окривио "рат против тероризма", пре само шест месеци био би незамислив.

- Иако Калифат разара све на шта наиђе у походу, Европа реагује као да су у питању лоши манири који је се не тичу. Исламисти, међутим, тако не мисле.

- "Зашто је Исламска држава августа 2015. уништила храм Баалшамина у Палмири? Зато што су пагани, пре доласка ислама, у њему обожавали лажне идоле? Не, срушен је зато што је важан садашњим Западњацима, у чију културу спада љубав према "историјским споменицима", и жеља за упознавањем са веровањима других људи из прошлих времена. А исламисти желе да покажу да муслимани имају културу различиту од наше, њима својствену." - Пол Вејни, археолог

Cartoon Movement - Lengthening Shadows on a Bright Summer's Day