М. К. Бадракумар: Израелско трамповање Блиског истока

Ники Хејли, нова омиљена шабат шикса Државе Израел. Фотографија преузета из WATCH: Nikki Haley: Personable, serious, and the undisputed star of AIPAC's conference | The Times of Israel


Угрубо, државни функционери се деле на две основне групе: на оне који се међу бескрупулозном бирократијом осећају као риба у води, и на остале, који се труде да преживе преваре. То је питање како генетике, тако и способности учења.  Али ту је и једна мајушна категорија у коју спада амерички државни секретар Рекс Тилерсон, коме не успева, а можда и не пристаје, да се помири са судбином. Немојте се изненадити ако прочитате да је пристао да се добровољно повуче из вашингтонског естаблишмента и врати коренима - америчком Југу, да буде са својим кланом и породицом (овде и овде можете наћи примере опаких напада чланица Удружења јеврејске штампе у САД  на Тилерсона).

Наравно, у питању је промена политике. Звезда у успону је амерички амбасадор у УН Ники Хејли, штићеница јеврејског лобија. Хејли нема дипломатског искуства и делује као жена просечне интелигенције - сетите се њених глупих коментара о Кашмиру - којој невидљива (јеврејска) рука планира каријеру. Хејли је стални "гост" на састанцима председниковог Савета за државну безбедност (National Security Council).