Нетањаху: Израел "тотално противан" плану прекида ватре у Сирији (ВИДЕО)

Фотографија: АП / Мичел Ојлер

Премијер Бењамин Нетањаху је, у разговору с француским председником Емануелом Макроном, када су се у недељу састали у Паризу, био изричит - Израел је "тотално противан" плану прекида ватре у Сирији. Нетањаху је мислио на план договорен 7. јула у Хамбургу, између председника Доналда Трампа и председника Владимира Путина. Иран не само да шаље "саветнике" у Сирију, додао је израелски државник, него и гледа како да тамо пошаље велике војне снаге, како би успоставио ваздушну базу за иранске авионе и поморску базу за своју ратну морнарицу. "Ово је већ изменило ситуацију у региону, другачија је него што је била до сада", рекао је Нетањаху.

Милан Миленковић: СПЦ блуз


Некада сам био религиознији него данас. Не као лечени алкохоличари и наркомани, као они нико није религиозан, нити као деца из комунистичких породица, али ипак сам, некако, више веровао. Или бар лакше. Сад сам матори скептик, све ми је тешко, па и вера. Мислим, верујем и сад, али с муком.

Срећа у несрећи је да на моју веру, наслеђену од предака, није утицала црква, иако ми је деда био свештеник. Срећа, кажем, јер ово срозавање цркве ми не производи атеистичка расположења, нити потребу да цркву неуротично оправдавам за све, као што раде ови што су преко ње дошли до Бога.