Пол Крејг Робертс: "Кућа од карата"

Френсис Уркхарт на скупу тајног друштва на Јелисејском пољу. Фотографија преузета из House of Cards season 5: What are the Elysian Fields? | TV & Radio | Showbiz & TV | Express.co.uk

И поред нереалистичног заплета и слабе карактеризације (осим главног јунака Френсиса Уркхарта), књиге Мајкла Добса - "Кућа од карата" (House of Cards), "Изигравати краља" (To Play the King) и "Завршнa верзија" (The Final Cut) су биле бестселери и по њима су снимљене ТВ серије.

ТВ серије нисам гледао али сам прочитао књиге. По мени, заплет и ликови су били само реквизити за "шта је писац хтео да каже" - да су у политици у демократији важни само моћ и секс. И ништа друго. Нема тог политичара који мари за благостање народа и који је способан за брачну верност. А и медији су налик политичарима, исто тако лоши. "Новинаркиње" користе своја тела да би допрле до властодржаца, да им постану саучеснице у политичким интригама. Идеализам такође може да послужи - и користи се - у борби за власт.

Пол Крејг Робертс: Israel Uber Alles (препоруке за читање)

Paul Craig Roberts - Official Homepage

Свако ко још није схватио да Израел држи у шаци амерички Конгрес у малом џепу би требало да прочита чланак Глена Гринвалда U.S. Lawmakers Seek to Criminally Outlaw Support for Boycott Campaign Against Israel.